Kees van der Zwet en Karin Spaans met de eerste zak zout. | Foto: Arie in 't Veld
Kees van der Zwet en Karin Spaans met de eerste zak zout. | Foto: Arie in 't Veld Foto: A. in 't Veld

Weer volop strooizout 'op de bon' verkrijgbaar

LISSE n Onder het motto Winterveilig worden ook dit jaar weer zakken met vijf kilo strooizout door de gemeente uitgereikt aan de inwoners van het dorp.

Door Arie in 't Veld

Wethouder Kees van der Zwet overhandigde onlangs symbolisch de eerste zak zout aan Bescal-directeur Karin Spaans, omdat deze organisatie vijf accommodaties onder haar beheer heeft, waar volgens directeur Spaans regelmatig aandacht aan gladheidsbestrijding wordt besteed als het weer dit noodzakelijk maakt. Van der Zwet merkte onder andere op dat de gemeente het belangrijk acht dat inwoners zelf de trottoirs schoonhouden bij sneeuw en gladheid. Met behulp van een in deze krant (eerder) afgedrukte bon, of een bon via de gemeentelijke website, kan men zo'n zak ophalen op de gemeentewerf. Dat kunnen inwoners dan goed combineren met een andere actie bij de gemeentewerf: een verloting bij het inleveren van vuurwerkresten, aldus Van der Zwet. "Regionaal gezien scoren we goed bij het gescheiden inzamelen van het afval, met als conclusie dat onze tarieven minder omhoog gaan dan in de omringende gemeenten. Dat willen we versterken. Onder andere door ervoor te zorgen dat mensen die rond de jaarwisseling vuurwerk afsteken de rommel daarvan na afloop opruimen. Samen Lisse leefbaar houden, dus."

Niet in de papierbak

Aan dat inleveren is een loterij verbonden met prijzen, zoals kaartjes voor zwembad De Waterkanten. Het in de papierbakken gooien van vuurwerkresten wordt afgeraden omdat dit vuil stoffen bevat waarmee de scheiding van papier geweld wordt aangedaan.