Alle echtparen genoten van de ontvangst door burgemeester Spruit. | Foto: Esther Akerboom
Alle echtparen genoten van de ontvangst door burgemeester Spruit. | Foto: Esther Akerboom Foto: Esther Akerboom

Goud en diamanten in Lisse

Lisse n Het is alweer even geleden, maar als je het als echtpaar zo lang met elkaar uithoudt, is het wel een vermelding in de krant waard. Op maandag 17 december waren alle echtparen uit Lisse die in november of december hun gouden, diamanten of briljanten jubileum vierden, uitgenodigd op het gemeentehuis voor een gezellige ontvangst door burgemeester Lies Spruit.

Door Esther Akerboom

Onder het genot van koffie en taart sprak zij met alle aanwezigen, te weten de echtparen Kaptein-Staffeleu, te Boekhorst-van der Meer, de Boer-Berg, Bergman-Koot, Lefeber-Beukeveld, de Rooij-van Duijvenbode, de Groot-de Kuijper, Hielckert-de Ruiter, Mul-Brinkhuis en het echtpaar ten Hagen, die allemaal 50 jaar getrouwd zijn. Een gouden jubileum voor hen. De echtparen van der Poll-Bax en Kortekaas-Beijk hadden er al 60 jaar opzitten, waarmee ze het diamanten jubileum vierden.

Beproefd recept

Na het heffen van een glas wijn was het tijd om op de foto te gaan en nog even na te praten. Natuurlijk was het onderwerp van gesprek deze middag hoe je het zo lang met elkaar uit kunt houden. Elkaar vrij laten bleek een beproefd recept. "Ik hou erg van fietsen en mijn vrouw van handwerken, daar moet je elkaar de tijd voor gunnen", aldus meneer Van der Poll en zijn vrouw kon dit alleen maar beamen. Mevrouw Kortekaas hield er een andere filosofie op na. "Je moet zorgen dat je altijd je zin krijgt", gniffelde ze, waarop haar man gelaten antwoordde dat je juist veel van je rug moet laten afglijden. Maar ondertussen zaten ze daar toch maar. Met een mooie bos bloemen namens de burgemeester en een leuke herinnering aan deze middag keerden de stellen weer huiswaarts.