Nieuwe Alpha van start in Willibrordusparochie

Lisse n Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in de H. Willibrordusparochie wordt aangeboden.

In het Paus Franciscushuis te Lisse gaat op 19 januari een Alpha van start. In interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Elke ochtend begint met een ontbijt. Hierna luisteren de Alpha-deelnemers naar een kort, inspirerend verhaal. In elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha-deelnemers doorpraten in kleine gespreksgroepen.

De cursus is gratis en vrijblijvend. In Nederland hebben ruim 270.000 mensen een Alpha gevolgd. Wereldwijd gaat het om ruim 24 miljoen mensen in 169 landen. Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor al je vragen.

Praktische informatie

De Alpha start op zaterdag 19 januari om 10.00 uur in het Paus Franciscus huis, Heereweg 271. De bijeenkomsten daarna duren van 08.45 uur tot 11.00 uur (met een gezamenlijke ontbijt en u hoeft niet af te wassen). Na de introductieochtend op 19 januari zijn de volgende cursusdagen gepland: 26 januari, 2, 9, 16 en 23 februari, 2, 9, 16, 23 en 30 maart, 6 april. Verder is er nog een weekend in een klooster.

Wie nog twijfelt of Alpha iets voor hem/haar is, kan geheel vrijblijvend 19 januari komen kijken in het Paus Franciscushuis. Info is ook verkrijgbaar bij pastoor Franken (pastoor@rkwb.nl), bij kapelaan Kuik (s.kuik1@kpnplanet.nl) of bij diaken Osseweijer (diaken@rkwb.nl). Hier kan men zich ook aanmelden.