Nieuwe beheerders voor Speeltuin Marijke

Lisse n Speeltuin Marijke aan de Crocussenstraat was eind 2018 beperkt open in verband met het pensioen van beheerder Ferdinand.

In januari begint de speeltuinvereniging met twee nieuwe beheerders, Ramon Walter en Wilma Geljon. Deze maand is de speeltuin op woensdags en vrijdags open. Vanaf februari kunnen kinderen er weer alle middagen terecht. Dan is Wilma vier middagen van de partij en Ramon de andere middag. Verder zijn er in januari de volgende activiteiten:

• Vrijdag 11 jan: creatieve avond voor de jeugd van 9 t/m 13 jaar van 19.30 tot 21.00 uur. Ook niet-leden van harte welkom.

• Woensdag 16 jan: creatieve middag voor de jeugd van 5 t/m 8 jaar van 14.00 tot 15.30 uur. Kom gezellig langs en neem gerust een vriend(innetje) mee.

• Donderdag 10 en 24 jan: Klaverjassen. Vanaf 20.00 uur staat de koffie klaar en worden de kaarten geschud. Kosten: 5 euro per koppel.

Voor alle jeugdactiviteiten geldt dat het voor leden gratis is en alle vriendjes en vriendinnetjes die (nog) geen lid zijn per keer 2,50 euro betalen.


Het nieuwe jaar in met Crescendo

Hillegom n Muziekvereniging Crescendo houdt zondag 13 januari een koffieconcert.

Vanaf 12.00 uur klinkt er in de zaal van Villa Flora, Hoofdstraat 55, een gevarieerd programma. Muzikale leiding is in handen van dirigent Louis de Blieck. De slagwerkgroep laat samen met de leden van de harmonie een aantal nummers horen. Ook brengen beide afdelingen een eigen repertoire ten gehore. Vol trots treden de muzikanten voor het eerst op in hun nieuwe outfit. Toegang is vrij.

Zowel bij de slagwerkgroep als bij de harmonie is er plaats voor nieuwe leden.

Kinderen vanaf 7 jaar die uit zichzelf al overal op tikken of trommelen zijn uitgenodigd om zich aan te melden voor een gratis proefles. De harmonie speelt voornamelijk lichte muziek in flex-arrangementen dat maakt dat er ook partijen zijn voor andere instrumenten dan gewoonlijk bij een harmonie te horen zijn.

Denk aan keyboard, piano, basgitaar, gitaar, viool, cello of contrabas. Geïnteresseerden zijn welkom half jaar vrijblijvend of op projectbasis mee te spelen. Meer informatie via: www.crescendohillegom.nl.