Toermalijn volop actief in 2019

Hillegom n Vrijeschool de Toermalijn gaat meedoen met het afvalrecycleprogramma voor scholen van Meerlanden.

Er zijn in de kerstvakantie nieuwe containers gebracht en donderdag 10 januari is officiƫle aftrap. Met workshops voor de leerlingen en een poppentheater voor de kleuters wordt het scheiden en recyclen besproken. Hoewel de school haar afval al jaren scheidt, zal dat vanaf nu met nog grotere precisie gebeuren. Leraren, ouders en kinderen zijn heel blij met het programma van Meerlanden! De wethouder komt het programma donderdag waarschijnlijk openen. Maandag 14 januari is er op de Toermalijn om 19.30 uur een lezing van Rieneke Boerwinkel, antroposofisch jeugdarts uit Haarlem. Zij gaat in op de ontwikkelingsfasen van kleuters en schoolgaande kinderen, passend binnen de antroposofie. De lezing is voor ouders en belangstellenden.


Bingo in het Eiland

Beinsdorp n De dorpsraad houdt zaterdag 12 januari een familiebingoavond in dorpshuis Het Eiland.

De bingo start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Er zijn twee prijsrondes. Bingokaarten kosten 1 euro per stuk. Bingokaarten zijn ook te verdienen tijdens de kerstbomeninzameling die op 12 januari van 14 tot 15 uur in Beinsdorp zal plaatsvinden. Voor elke ingeleverde boom ontvangen de kinderen een bingokaart.


Internetcursus voor beginners

Lisse n De cursus Klik & Tik start vrijdag 11 januari in de bieb aan de Koninginneweg 79A.

Deze cursus is voor iedereen die meer met internet wil doen, maar nog niet weet hoe dat werkt. Deelnemers leren in vijf lessen van twee uur hoe zij: informatie zoeken en vinden via Google, websites via de adresbalk herkennen, een reis plannen met openbaar vervoer, tweedehands koopjes vinden via Marktplaats en informatie op te zoeken over bijvoorbeeld een hobby. De cursusdagen zijn 11, 18, 25 januari, 8 en 15 februari. De cursus wordt gegeven van 10.00 uur tot 12.00 uur in de bieb. Voor leden zijn de kosten 15,00 euro, voor niet-leden 20,00 euro. Inschrijven kan in de bieb en via www.bibliotheekbollenstreek.nl.