Huiskamer officieel open

HILLEGOM n Wethouder Fred van Trigt heeft woensdag 9 januari bij Speeltuinvereniging Jeugdland aan de Sportlaan 86 "De huiskamer" officieel geopend. Hij deed dit samen met voorzitter Annemiek Cornelissen door middel van het onthullen van het naambord, gemaakt door leerlingen van de Vliegende winkel van het Fioretticollege Hillegom. De openingsbijeenkomst werd druk bezocht. Er waren onder andere vertegenwoordigers van de Hozo, het Welzijnskompas en andere speeltuinen aanwezig.

De huiskamer zal vanaf deze datum iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur opengesteld zijn voor alle inwoners van Hillegom om een kopje koffie te drinken, gezellig samen te zijn met anderen, of om creatief iets te gaan doen, of een spelletje.

'We zijn er voor alle inwoners van Hillegom'

Volgens Cornelissen zijn suggesties daarbij van harte welkom. "Wij denken dat bij ons in de wijk Het Brouwerlaan/Havenkwartier veel mensen wonen, die eenzaam zijn, geen contact hebben met buren, om de doodeenvoudige reden dat deze aan het werk zijn, of omdat ze geen doel hebben om de deur uit te gaan. Wij willen deze mensen weer een doel bieden en niet alleen de bewoners van de wijk, we zijn tenslotte een Buurthuis, maar alle inwoners van Hillegom". Volgens de voorzitter zou het ook leuk zijn als mensen, die bijvoorbeeld met de duofiets een ritje maken, even langs fietsen voor een kleine tussenstop om een kopje koffie of thee te drinken. "Het is heel laagdrempelig en toegankelijk voor rolstoelen, dus dat moet allemaal lukken. We zouden het ook leuk vinden als bijvoorbeeld bewoners van Maronia, Groot Veenburg en andere appartementencomplexen waar ouderen wonen, langs komen. Verder is er dagbesteding in de buurt, denk maar aan De Bollenstroom of de Hartekampgroep, echt iedereen is welkom. Dat zou dus een leuk uitje zijn voor deze mensen en het is heel dichtbij". Volgens Cornelissen zijn veel projecten te groot. "We hebben zelf ook een groot Buurtgebouw, maar voor bijvoorbeeld oudere mensen kan dat te druk zijn. Daarom dit kleinschalige plan. Het maakt niet uit hoeveel mensen er komen, wij zijn iedere woensdagmorgen open. Mocht er meer belangstelling voor blijken te zijn, kunnen we de huiskamer ook op andere dagen open stellen. We hebben al een enthousiaste groep vrijwilligers, die het leuk vinden om in roosterverband te draaien".

Van Trigt was zeer enthousiast over het initiatief. "Wij als gemeente juichen het toe dat er dergelijke projecten zijn in Hillegom, die buurtgericht, laagdrempelig en voor iedereen zijn. Ik vind het dan ook een eer dat ik ben gevraagd om deze huiskamer vandaag officieel te openen en ik hoop dat het een groot succes gaat worden."

Meer info via de mail: acornelissen@snelnet.net.