Afbeelding
Foto: pr

Internationale Week van Gebed voor de eenheid

Lisse n De Raad van Kerken Lisse doet ook dit jaar weer mee met de Week van Gebed. De openingsdienst is op zondag 20 januari om 19.00 uur in het gebouw van Evangeliegemeente "De Poort", Jozef Israëlsstraat 11.

Deze gebedsdienst wordt gezamenlijk geleid door voorgangers van de deelnemende kerken van de Raad van Kerken Lisse. Het thema is Recht voor ogen. Speciaal voor deze gelegenheid is een oecumenisch koor gevormd. Zij hebben de afgelopen maanden een aantal Taizé-liederen ingestudeerd om de samenzang te begeleiden Na de dienst is er koffie en gelegenheid tot ontmoeting en gesprek.

Het thema 'Recht voor ogen' wordt voortgezet in de daaropvolgende vespers die steeds om 19.30 uur plaatsvinden: maandag 21 januari in de SWG, Witte Kerkje, Prinsessestraat 1; dinsdag 22 januari in de Pauluskerk, Ruishornlaan 33; woensdag 23 januari in de St. Agathakerk, Heereweg 273; donderdag 24 januari in de Gereformeerde Kerk, Heereweg 105; vrijdag 25 januari in de Grote Kerk, Heereweg 250; zaterdag 26 januari in dorpshuis De Meerkoet, Krabbescheerstraat 1 Lisserbroek.

"U bent van harte welkom, en geniet van de gelegenheid om in verschillende kerken met verschillende mensen nader tot elkaar en tot God te komen. Opdat de wereld weet hoe ook God één is en zijn liefde aanstuurt tot barmhartigheid, gerechtigheid en eenheid", aldus de Raad van Kerken Lisse.


34e Avondje Uit in Lisse

Lisse n De 34e editie van het muziekfeest 'Avondje Uit in Lisse' vindt plaats op zaterdagavond 26 januari in de Ter Specke sporthal.

Er zijn optredens van Lange Frans, John West, Mart Hoogkamer en de coverband SLAMM. De afgelopen jaren was het evenement al voor aanvang uitverkocht en ook dit jaar loopt de kaartverkoop voorspoedig. De organisatie is in handen van carnavalsvereniging De Gaapstokken.

De laatste toegangskaarten voor Avondje Uit in Lisse zijn voor 17,50 euro per stuk in de voorverkoop te koop bij Sigarenmagazijn John de Bruin en Het Café. Eventueel overgebleven kaarten worden aan de deur verkocht à 20,00 euro per stuk. Minimumleeftijd voor toegang is 18 jaar en legitimatie is verplicht. Meer informatie is te vinden op www.avondjeuitinlisse.nl.