Meer openbare laadpalen voor elektrische auto's

Lisse n De gemeente gaat het beleid op het gebied van laadinfrastructuur aanpassen aan de huidige trends en doelstellingen rond elektrisch rijden. Wekelijks ontvangt de gemeente vragen van bewoners of er meer laadpaalparkeerplekken komen.

Elektrisch rijden groeit, ook in Lisse. Voor de elektrische rijder is het lang niet altijd mogelijk om op eigen terrein te laden. Om die groep rijders tegemoet te komen, stelt de gemeente voor beleid op te stellen en de beleidsregels te actualiseren. Na inzage en definitieve vaststelling van het beleid kan de gemeente dan overeenkomsten met aanbieders van laadpalen afsluiten. "Hiermee kunnen wij voorzien in de behoeften van onze inwoners en tegelijkertijd een stap zetten in het bereiken van onze duurzaamheidsdoelstellingen", stelt de gemeente. Alle kosten voor de aanleg van de laadinfrastructuur zelf zijn voor rekening van de marktaanbieder. De inrichtingskosten van de plek (het plaatsen van het verkeersbord - alleen laden - en eventuele bestratingsaspecten) zijn voor de gemeente.

In de regio Holland Rijnland gebruiken veel andere gemeenten dit samenwerkingsmodel al, waaronder de Duin- en Bollenstreekgemeenten Hillegom, Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen.