Eerste plaats voor Kees Doorn en Peter van de Raad. | Foto: pr
Eerste plaats voor Kees Doorn en Peter van de Raad. | Foto: pr Foto:

BC Bel Air schudt de kaarten weer

Hillegom n Tijdens het toernooi op 10 januari poetsten Sander en Piet van de Raad met een score van 67,92% hun slechte score van vorige week weg en staan ze weer op in de middenmoot.

Kees Doorn en Peter van de Raad behielden hun eerste plaats vast met een score van 51,67%. Jan Zwaneveld zijn partner was met griep geveld en hij speelde daardoor met Gonny Jongbloed. Dat liep niet helemaal naar wens zodat de reglementaire 45% werd bijgeschreven. Ook Nettie van Egmond zat zonder partner. Net als vorige week probeerde zij het weer met Marlies ten Kate. De afspraken kloppen nog niet helemaal. Ook zij kreeg 45%. Op dit moment staan zes paren onder de 47,50% gemiddeld, maar dat zegt nog niets, want er zijn nog drie zittingen te gaan.

De strijd om de eerste plaats in de B lijn gaat tussen Aad en Henk Vledder en Marion Ligtenberg met Cees van Eijden. Het gemengde paar ligt 1% voor op de heren. Ali Boeder en Annie Heemskerk, vormden vorige jaar nog een paartje. Doordat Ali een paar weken zonder partner kwam te zitten , was Annie bereid nog even terug te komen. Met 52,92% lieten de dames zien dat zij het nog niet verleerd waren. Gert van de Beld en Martien Mesman hadden het vorige week voor elkaar, maar deze week was hun score 45,42%.

De stand

Lijn A

1. Sander en Piet v.d. Raad 67,92%; 2. Jet en Kees Gilijamse 56,67%; 3. Fried Swart en Dicky Poldervaart 53,75%.

Lijn B

1. Marion Ligtenberg en Cees v. Eijden 66,25%; 2. Aad en Henk Vledder 57,50%; 3. Riek en Nico Timmers 52,50%