Vrije tijd in Lisse

Lisse n De lente laat nog op zich wachten, de dagen zijn nog kort. Wie nog niet goed weet om de dagen aangenaam door te komen kan terecht bij de Tafel van WelzijnsKompas.

Misschien is lid worden van een vereniging een idee, of een vaste koffieochtend ergens. Bij de Tafel van WelzijnsKompas is alles te vinden op het gebied van vrijetijdbesteding en vrijwilligerswerk. De tafel is iedere maandagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur in de bibliotheek van Lisse, Koninginneweg 79A te bezoeken. Alle informatie is ook te vinden op de website www.vrijetijdbestedinglisse.nl en voor vrijwilligersvacatures kan men kijken op www.welzijnskompas.nl.


Collecte voor de Hersenstichting

REGIO n De Hersenstichting vraagt van 28 januari tot en met 2 februari aandacht voor haar werk. Vele enthousiaste collectanten gaan dan op pad om geld in te zamelen voor al die mensen met een hersenaandoening.

Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden en hersenaandoeningen te genezen. Om dit te bereiken laat zij onderzoek doen, geeft zij voorlichting, voert zij vernieuwende projecten uit en werkt zij aan goede patiƫntenzorg. Voor dit werk is veel geld nodig. Geef daarom aan de collectant. Een gift overmaken kan ook: IBAN: NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag. Meer informatie staat op www.hersenstichting.nl.