Fietscursus volwassenen

Hillegom n De fietscursus voor volwassenen start maandag 4 februari.

De cursus is voor iedereen die niet kan fietsen of niet meer durft te fietsen en bestaat uit tien praktijk- en vier theorielessen. De lessen worden gegeven op maandag van 9.00 tot 10.00 uur (met de theorielessen tot 11.15 uur). Tijdens de schoolvakantie is er geen les. Deelnemers oefenen in de eerste lessen in een veilige omgeving op het schoolplein van de vroegere Savioschool aan de Olympiaweg 27. Na ongeveer vijf lessen kunnen de cursisten onder begeleiding de weg op. Deelname kost 25 euro. Dit geld wordt na voldoende volgen van de cursus weer terugbetaald. Ook mensen buiten Hillegom zijn welkom.

Meer info via Henk Huurneman, h.huurneman1@kpnmail.nl, of bel: 0252-520096.


Peutermanieren

Hillegom n Het Centrum voor Jeugd en Gezin houdt weer een bijeenkomst over peutermanieren, voor ouders met kinderen tussen de 1,5 tot 4 jaar. De bijeenkomst is op maandag 11 februari van 19.30 tot 21.30 uur bij het Centrum voor Jeugd en Gezin aan de Abellalaan 1.

Vanaf de leeftijd van anderhalf jaar maakt een kind een enorme ontwikkeling door. Kinderen zijn dan in de peuterfase aangekomen en gaan de wereld verkennen. Niet alleen de wereld, maar ook zijn eigen wil. 'Nee' wordt een favoriet woord. Deze leuke en belangrijke fase in het leven van kinderen voor ouders niet altijd even gemakkelijk. Tijdens deze bijeenkomst worden tips gegeven hoe ouders met het gedrag van hun peuter om kunnen gaan. Een aantal opvoedingssituaties wordt op een interactieve manier besproken.

Deelname kost 5 euro per persoon, aanmelden via www.cjghillegom.nl/cursussen.


Vrijwilliger bij speelmiddagen Meerkoet

LISSERBROEK n Om de week wordt de grote zaal van dorpshuis De Meerkoet omgetoverd naar een zee van mogelijkheden om te spelen. Om de gratis spelletjesmiddagen tot een succes te maken, zoekt de organisatie nieuwe vrijwilligers.

Er staat 4 op een rij met schijven zo groot als schoteltjes. Skippyballen om je energie mee weg te stuiteren. Blikken gooien of er mee lopen. En ook de Playstation staat klaar voor een stevige wedstrijd. Dit is nog maar een klein gedeelte van het assortiment. Aan de lange tafel worden de mooiste creaties gemaakt. Verder kunnen de kinderen zich laten schminken of zelf iets inkleuren. De kinderen spelen onder het toeziend oog van de vrijwilligers. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen gewoon meedoen. Is een kind jonger dan 6 jaar dan graag onder begeleiding van een ouder of verzorger. Geïnteresseerd om te komen helpen? Neem dan contact op met De Meerkoet: 0252 413 457.