Ruimte voor mannen bij Plein28

Hillegom n Wekelijks is het voor mannen mogelijk om op vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur samen te komen bij Plein28. Dan wordt een activiteit gehouden met en voor alle mannen uit de regio Hillegom.

Samen- leren- doen staat centraal bij Plein28 en daar sluit het programma goed bij aan. Zo wordt eens per maand samen gekookt en gegeten van (iets later dan gebruikelijk: van 16.00 tot 18.00 uur) en eens per maand is er een spelletjesmiddag. Ook zijn er activiteiten buitenshuis. Dit idee is ontstaan vanuit de behoefte en het initiatief van Walter Voerman; inwoner uit Hillegom die graag anderen ontmoet en samen leuke dingen te ondernemen. Voerman: "Ik denk dan aan mannen tussen de 40 en 80 die nog redelijk gezond zijn, maar om wat voor reden dan ook hun sociale netwerk geheel of gedeeltelijk zijn kwijtgeraakt."

Alle mannen uit Hillegom en omgeving zijn welkom

"Denk daarbij bijvoorbeeld aan verlies van werk door gezondheidsproblemen of boventalligheid, verlies van je partner door echtscheiding of onverhoopt overlijden. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoe snel je in een situatie van ongewenste eenzaamheid terecht kunt komen. Een hartkwaal zorgde er bij mij voor dat ik mijn werk als taxichauffeur niet langer mocht doen. En daardoor raakte ik veel contacten met collega's en cliënten kwijt. Op den duur raak je geïsoleerd en – in mijn geval – word je wat angstig om nieuwe contacten te leggen, zeker indien je ook financieel het nodige hebt moeten inleveren.

Overigens, als je niet alleenstaand of niet eenzaam bent, maar gewoon vrije tijd over hebt voor leuke activiteiten, dan ben je even goed welkom bij de mannengroep. Dit geldt zeker ook voor statushouders, als extra ondersteuning bij hun taalontwikkeling. Het programma staat in grote lijnen vast, maar er is zeker ook ruimte voor inbreng en ideeën vanuit de groep."

Programma

vrijdag 25 januari

samen koken en eten (van 16.00 uur tot 18.00 uur)

vrijdag 1 februari

actieve wandeling door Hillegom

vrijdag 8 februari

pubquiz

vrijdag 15 februari

samen koken en eten (van 16.00 tot 18.00 uur)

vrijdag 22 februari

film

vrijdag 1 maart

bezoek brouwerij Klein Duimpje

Deelname kost 1 euro per keer. Deelname aan het koken en samen eten kost 3 euro per keer. Plein28 bevindt zich aan het Henri Dunantplein 28. Meer info via: Johanna Cloo, j.cloo@welzijnskompas.nl, bel 06-453 415 69 of kijk op www.plein28.nl. Contact opnemen met WelzijnsKompas kan op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur via 0252-757100.


Meedenkspreekuur Bewust Bollenstreek

Lisse n Voor wie vragen heeft over gezondheid, voeding, welzijn, ouderschap of persoonlijke ontwikkeling, start Bewust Bollenstreek een maandelijks gratis Meedenkspreekuur.

Het kan fijn zijn om samen met iemand te sparren als je vastloopt, je het anders wil, maar niet precies weet hoe. Of als je stress ervaart en op zoek bent naar een betere balans. Tips over gezonde voeding of ouderschap, maar ook doorverwijzingen binnen de complementaire zorg zijn mogelijk. Zaterdag 26 januari kan men tussen 13.00 en 14.30 uur binnenlopen bij de bieb aan de Koninginneweg 79a. Een team van deskundigen staat klaar om mee te denken. Meer info over dit spreekuur en het aanwezige team staat op www.bewustbollenstreek.nl. Bewust Bollenstreek is een netwerk van 150 professionals met een missie: het bevorderen van een bewuste, gezonde, duurzame en prettige samenleving in De Bollenstreek.