Amerikaanse speelfilm BlacKkKlansman bij Filmhuis Lisse

Lisse n Baanbrekend: regisseur Spike Lee is terug! Met een provocerende film over het leven van Ron Stallworth, een politieman uit Colorado Springs die er als Afro-Amerikaanse agent in slaagde te infiltreren in de Ku Klux Klan. Ongelooflijk, maar waar gebeurd verhaal. Winnaar van de Grote Juryprijs van het Cannes Filmfestival en 29 januari te zien bij Filmhuis Lisse.

Ron Stallworth is in de jaren zeventig de eerste Afro-Amerikaanse aanwinst van het politiekorps in Colorado Springs en dat klinkt plezieriger dan het is. Na het zoveelste vervelende voorval laat Stallworth zich overplaatsen naar de undercoverafdeling. Wanneer hij dan een wervingsadvertentie voor de Klan ziet, heeft hij zijn roeping gevonden. Samen met zijn Joodse (en blanke) collega Flip Zimmerman gaat hij aan het werk. Voor de persoonlijke ontmoetingen valt Zimmerman in, de rest van de tijd ontvouwt Stallworth telefonisch een band met de Klan-leden. Zo ontmoet hij zelfs de grote baas van de Klan, 'Grand Wizard' David Duke. En dat is nog maar het begin van een bizarre loopbaan.

De echte Stallworth hield zich na zijn pensioen 20 jaar stil. Daarna pas schreef hij zijn ervaringen op in zijn memoires, Black Klansman, de basis voor deze film. David Duke-vertolker Topher Grace is bij het grote publiek vooral bekend van de comedyserie That 70's Show. Hij mocht van zijn vrouw zijn dialogen niet thuis oefenen, omdat zij dat racistische geblaat niet zo gepast vond bij hun pasgeboren baby.

BlacKkKlansman draait 29 januari om 20.00 uur bij Filmhuis Lisse in Floralis, Floralisplein 69 te Lisse. Kassa open om 19.30 uur. Kaarten of zitplaatsen reserveren is niet mogelijk en betalingen kunnen alleen contant. Kaartjes kosten voor niet-leden 7 euro; leden betalen op vertoon van hun lidmaatschapspas 6 euro.