Afbeelding
Foto:

Mandala's tekenen in 't gezellige KrantCafé

Lisse n Op elke eerste vrijdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur, is in 't Poelhuys (Vivaldistraat 4) een gevarieerd aanbod van handenarbeid tijdens 't KrantCafé. Op vrijdag 1 februari kunnen senioren mandala's tekenen.

Wat is een mandala? Het woord komt uit het Sanskriet en betekent 'cirkel'. Dat staat symbool voor de oneindigheid van het leven. Mandala's zijn rond of hoekig, opgevuld met afbeeldingen, vormen en symbolen, al dan niet symmetrisch en meestal gerangschikt om een middelpunt. Ongetwijfeld zal Patricia de Jong genoeg inspiratie geven om alle deelnemers een mooi kunstwerk te laten maken. Deelname kost 6,50 euro per workshop, dit is inclusief gebruik van materiaal en een kopje koffie of thee. Om voldoende materiaal in huis te hebben, moet u zich vooraf aanmelden via 06-28408417 of e-mail: prutsenpracht@gmail.com. Voor nadere informatie zie ook www.deparaplu-lisse.nl en www.prutsenpracht.nl.


Workshop Besturingssysteem Apple

Hillegom n De Computerinstuif van Plein28 is dé plek waar iedereen elke woensdagochtend vrij kan binnenlopen met vragen over de computer, tablet of smartphone. Er zijn meerdere vrijwilligers en ambassadeurs van SeniorWeb beschikbaar om alle vragen te beantwoorden. Elke eerste woensdag van de maand is er een workshop.

Woensdag 6 februari wordt door gastheer Mark van Stein een workshop gegeven over het gebruik van besturingssysteem Apple (IOS) voor mobiele telefoon (iPhone) en tablet (iPad).

Er is ook gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen. De organisatie vraagt dan ook aan deelnemers om de eigen computer, laptop, tablet of mobiele telefoon mee te nemen en de daarbij horende snoertjes.

De workshop duurt van 10.00 tot 12.00 uur en wordt gegeven bij Leer- en ontmoetingscentrum Plein28 aan het Henri Dunantplein 28.

Meer informatie via Marije Pots, coördinator Plein28.

Zij is per mail bereikbaar op: m.pots@welzijnskompas.nl.

Bellen mag ook via: 06 - 40644805.

Op beide sites staat meer informatie: www.seniorweb.nl / www.plein28.nl.