'Het bezig zijn met kunst is voor mij niets anders dan grip krijgen op de wereld.' | Foto: pr
'Het bezig zijn met kunst is voor mij niets anders dan grip krijgen op de wereld.' | Foto: pr Foto:

Expositie: 'De diepe zin van vrolijkheid'

HILLEGOM n De Rotterdamse kunstenaar Peter Bastiaanssen geeft zondag 10 februari om 14.00 uur een lezing geven bij Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek.

De lezing staat in het teken van de expositie: De diepe zin van vrolijkheid, welke ook in de galerie te zien is.

De titel van de expositie is bedoeld als een licht provocerend commentaar op het idee dat 'echte kunst' over de zware zaken van het leven zouden moeten gaan. Bastiaanssen ziet dat wat anders. Zuchten en klagen over het leven vergt weinig van de mens. De kunst van het leven is juist een lichte tred te behouden, daar ligt de diepte van vrolijkheid en het belang van luchtigheid. "In feite is het bezig zijn met kunst voor mij niets anders dan proberen grip te krijgen op de wereld.

En, als het waar is dat wij uiteindelijk onze wereld zelf moeten inkleuren, dan lijkt het mij verstandig te kiezen voor kleuren die vrolijk stemmen."

Bastiaanssen is met zijn werk sinds 2010 verbonden aan Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek. De figuratieve kleurrijke doeken zijn een echte eyecather voor in elke ruimte. Zijn werk wordt regelmatig aangekocht door particulieren en bedrijven.

Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek is tijdens de expositie extra geopend op zondag 10 februari van 11.00 tot 16.00 uur. Gedurende de expositieperiode van 10 februari tot en met 23 maart heeft de Kunstuitleen een welkomstgeschenk klaar liggen voor alle nieuwe leden. Dit welkomstgeschenk is speciaal gemaakt door de kunstenaar.

Meer informatie over de lezing, expositie, het welkomstgeschenk, graphic novel "Huh?", kunst lenen of openingstijden is te vinden op: www.kunstuitleenbollenstreek.nl.


Baby- en Peutermarkt in de bieb

Hillegom n Wethouder Fred van Trigt opent zaterdag 2 februari om 10.30 uur de Baby- en Peutermarkt in de bieb aan de Sportlaan. Na de opening volgt een optreden van peuters van balletschool Martha de Rijk.

Natuurlijk is de Bibliotheek ook vertegenwoordigd op de markt. In de kraam vertellen medewerkers meer over voorlezen voor kinderen en waarom dat zo belangrijk is. Baby's en peuters zijn ook welkom. De kleintjes worden bezig gehouden met onder meer, peutergymnastiek, schminken, een verteltheater, knutselen en meer.