Mark Batenburg, Stephanie Spijker en Erik Reewijk in de fysiopraktijk Boot en Broersen in Lisse, waar de acties rond het kindertehuis plaatsvinden. | Foto: pr
Mark Batenburg, Stephanie Spijker en Erik Reewijk in de fysiopraktijk Boot en Broersen in Lisse, waar de acties rond het kindertehuis plaatsvinden. | Foto: pr Foto: pr

Stephanie in actie voor kindertehuis Nepal

REGIO n De Hillegomse Stephanie Spijker zet zich met haar passies in voor kindertehuis Ketaaketighar te Nepal. Mensen helpen is waar haar hart ligt.

De inzamelingsactie word gehouden bij fysiopraktijk Boot en Broersen in Lisse waar zij zelf revalideert. Er is 60.000 euro nodig om alle doelen te kunnen bewerkstelligen. Deze doelen zijn: een muur om het kindertehuis voor veiligheid van de kinderen, het afbouwen van het dak van de nieuwe school, watertanks voor families in de bergen, kosten voor onderdak en collegegeld voor opleiding. Stephanie heeft twee passies: nagelverzorging en fotografie en rond beide heeft zij een actie opgezet. In februari gaat zij op de dinsdagen van 11.30-13.30 uur en op de vrijdagen van 12.00- 14.30 uur nagels lakken (kosten 5 euro) of een manicure verzorgen (kosten 20 euro) in de fysiopraktijk van Boot en Broersen. De actie gaat meteen op vrijdag 1 februari in. Stephanie doneert de opbrengsten aan het kindertehuis in Nepal. Reserveer een nagellak- of manicurebehandeling door te bellen naar Boot en Broersen: 0252-421147.

Vanaf maart start Stephanies fotografieactie. Wie een (bedrijfs)fotoshoot wil, kan zich aanmelden via www.stephaniespijker-fotografie.nl. De opbrengsten hiervan gaan ook naar het goede doel. ''Samen kunnen wij ervoor zorgen dat de kinderen kunnen gaan leven in betere leefomstandigheden'', aldus Stephanie. Daarnaast is zij op zoek naar donateurs en sponsoren om het tot een succes te maken. Donaties kunnen gestort worden op: www.geef.nl/nl/profiel/28145/acties. Bij interesse in sponsoring, kan men mailen naar stephaniespijker@gmail.com.

Haar acties doet zij onder begeleiding van haar fysiotherapeut Mark Batenburg. Mark: "Ik vind het een prachtig gebaar. De revalidatie gaat met ups en downs en het is moeilijk om een stabiele lijn omhoog te krijgen. Maar als je zelf nog niet fit bent en je jezelf wel graag wilt inzetten voor andere mensen die het lastig hebben, dan vind ik dat een grote up. Daar heb ik diep respect voor."


Gezin uit Lisse beleefde Droomdag

Lisse n Voor Kristel, Jornt en hun dochter Elynn uit Lisse was het zaterdag 19 januari een spannende dag. Op uitnodiging van Stichting Droomdag gingen zij hun SuperDroomdag beleven. Aanleiding is de ziekte van een van de ouders in het gezin.

In alle vroegte werden zij door Martine, vrijwilligster van de stichting, welkom geheten. Martine had al eerder contact gehad met het gezin om door een intakegesprek alle nog niet vervulde dromen te achterhalen. Locatie was De Eemhof in Zeewolde waar Stichting Opkikker de gastheer was. Een lakei heette hen welkom. Over de rode loper en langs een erehaag van vrijwilligers liep het gezin naar binnen. Daar was iets te drinken en een gebakje naar keuze en na het welkomstwoord gingen zij op pad. Allereerst was er een fotoshoot ter herinnering, knuffelen met konijnen en een rit in een prachtige sportauto. Na het lunchbuffet werd het gezin in de watten gelegd in de beautysalon, was Elynn kaboutermeisje en werd er een feestje gevierd in het Feestpaleis. Na een gezellig samenzijn met livemuziek en het diner was er voor Elynn een afscheidscadeau van de vrijwilligster van Stichting Droomdag. Binnenkort ontvangen zij een film en foto's van de opnamen die hun vrijwilligers van de dag gemaakt hebben. Stichting Droomdag verzorgt een onvergetelijke, geheel verzorgde dag voor een gezin waarvan een ouder levensbedreigend/langdurig ziek is. Hierbij staan de dromen van het gezin centraal. Het jongste kind van het gezin moet onder de 16 jaar zijn.