Hoogbegaafd kind... en nu?

Hillegom n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Hillegom houdt 12 maart een informatie-avond over het opvoeden en bijstaan van hoogbegaafde kinderen.

De avond is bedoeld voor ouders van een (vermoedelijk) hoogbegaafd kind die zich afvragen wat hun kind nodig heeft om 'weer' lekker in zijn vel te zitten of merken dat 'straffen/belonen' totaal niet aanslaat. Of op zoek zijn naar andere manieren om hun kind op te voeden. Het opvoeden van een hoogbegaafd kind vergt vaak net een andere aanpak dan gebruikelijk.

Tijdens deze avond horen deelnemers wat er komt kijken bij hoogbegaafdheid en hoe het mogelijk is om deze kinderen het beste te ondersteunen. En wat ouders kunnen doen om hun hoogbegaafde kinderen de sturing, inspiratie en motivatie te bieden die zij nodig hebben. De lezing vindt plaats op dinsdag 12 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden of meer informatie: www.cjghillegom.nl.


Man uit Lisse aangehouden voor beroving

REGIO n De politie hield donderdagmiddag 31 januari een 53-jarige man uit Lisse aan op verdenking van beroving met geweld. Hierbij raakte een 69-jarige man uit Ouderkerk aan de IJssel gewond.

Rond 14.00 uur kregen agenten de melding van een beroving in een horecagelegenheid op het Henri Dunantplein. Ter plaatse troffen zij het 69-jarige slachtoffer, dat vertelde dat hij was beroofd en dat de verdachte er met de kassalade vandoor was gegaan. De politie startte direct een onderzoek en kon daardoor korte tijd later de 53-jarige verdachte in Lisse aanhouden. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. De verdachte zit nog vast en wordt verhoord door de recherche.