Afbeelding
Foto:

HOZO Meet and greet

HILLEGOM n Hozo houdt donderdag 7 februari van 16.00 uur tot 18.00 uur een 'Meet and greet' in Bloemswaard.

Deze middag is bedoeld voor iedereen die wil werken of leren in de zorg, toe is aan een nieuwe uitdaging of zich als vrijwilliger wil inzetten voor de ouderen in Hillegom. Tijdens deze middag kunnen geïnteresseerden op een leuke en informele manier kennismaken met Hozo. De medewerkers van Hozo vertellen graag welke mogelijkheden er binnen de organisatie zijn op het gebied van werken en leren.

Ook mensen zonder ervaring of diploma zijn welkom. Wie wat extra ondersteuning kan gebruiken bij zijn/haar zoektocht naar mogelijkheden in zorg en welzijn, kan tijdens deze middag terecht bij een loopbaancoach.

Woonzorgcentrum Bloemswaard ligt aan de Garbialaan 3. Voor meer informatie: 0252 – 576 500, info@hozo.nl, www.hozo.nl.


Voorlezers en coördinator voor VoorleesExpress

Hillegom n Volgende maand start WelzijnsKompas in samenwerking met de Bibliotheek Zuid-Kennemerland Hillegom de VoorleesExpress.

De VoorleesExpress is er om bij te dragen aan een toekomst zonder taalachterstand. Iedereen die op zoek is naar leuk en zinvol vrijwilligerswerk kan reageren. Als vrijwilliger wordt men ingedeeld bij een eigen voorleesgezin.

De vrijwilliger gaat 20 weken naar een eigen voorleesgezin in Hillegom. Dit houdt in dat er één keer per week voorgelezen wordt en daarnaast wordt er gekeken hoe de kinderen thuis meer gestimuleerd kunnen worden in hun taalontwikkeling. WelzijnsKompas Hillegom Lisse is ook op zoek naar een vrijwillige coördinator. De coördinator begeleidt tijdens een voorleesseizoen een aantal gezinnen en de voorlezers. Samen met de voorlezers gaat de coördinator er voor zorgen dat na 20 weken de ouders zelf beter in staat zijn om hun kinderen te stimuleren op het gebied van taal.

Geïnteresseerd in deze vrijwillige functie als voorlezer of coördinator?

Voor iedereen die graag bijdraagt aan een toekomst zonder taalachterstand, neem vóór 22 februari contact op met Carlijn French c.french@welzijnskompas.nl of 06 - 45162321 voor een kennismakingsgesprek.


WelzijnsKompas is de welzijnsorganisatie voor bewoners in Hillegom en Lisse. WelzijnsKompas helpt buurten leefbaar maken en ondersteunt kwetsbare bewoners om zichzelf (weer) te redden en mee te doen in de samenleving. Want niemand mag tussen wal en schip raken, iedereen telt mee.