Boom & Co op herhaling

Lisse n De afdeling Bollenstreek van KMTP/Groei & Bloei gaat ook in 2019 samen met Natuur en Milieu Educatiecentrum De Groene Bol een zestal wandelingen organiseren, onder de titel Boom & Co.

Tijdens deze wandelingen wordt aandacht geschonken aan de verschijningsvormen van bomen en struiken gedurende het hele jaar. Bomen herkennen aan de hand van de knoppen en schors. Bomen in bloei zien staan, zoals beuken, eiken en berken. De diverse bladvormen en de vruchten komen ook aan bod. Naast de aandacht voor de houtige gewassen kijken wij naar de kruidachtige planten op de grond. Tijdens de wandelingen wordt eveneens aandacht besteed aan de natuurlijke processen die plaats vinden in de natuur. Alles wordt op een eenvoudige manier uit de doeken gedaan, zodat iedereen die belangstelling heeft voor de natuur mee kan doen. De wandelingen vinden plaats op het landgoed Keukenhof en starten om 14.00 uur bij De Groene Bol en duren ongeveer 1½ uur. Meedoen is gratis, opgeven is wel verplicht via een mailtje naar grimme@xs4all.nl. Na afloop van de wandeling deelnemers eventueel een consumptie gebruiken bij de hofboerderij (voor eigen rekening). De data zijn: 16 februari, 30 maart, 11 mei, 6 juli, 21 september en 16 november.


Fit Lisse volop in de prijzen

Lisse n Tweeënveertig leden van gymnastiekvereniging Fit namen zaterdag 26 januari deel aan de Duin en Bollenstreek-wedstrijd in Lisse. Een turnwedstrijd tussen vijf verenigingen uit de regio, met maar liefst 417 deelnemers. Vijftien talenten van Fit vielen daarbij in de prijzen.

Uiteraard konden alle gymnasten op het eigen niveau en in de eigen leeftijdscategorie meedoen. Sophie Wordsworth werd 2de van de 40 deelnemers uit de categorie R2.

Esmee Breedijk, Elin Favie en Floor Heijnen domineerden het podium bij R2, in een andere leeftijdscategorie. Ook Caitlin Hagenbeek werd 2de in deze categorie, Emma Stevens en Lizanne Breedijk respectievelijk 1ste en 3de en Yasmine Nouaili 2de. De tweeling Emma en Sophie van der Linden werden 1ste en 2de bij de categorie D4. Bij de jongens werd Jesse Voorn 1ste in niveau 21. Roan Bevers en Daan van Veen vielen in de prijzen in niveau 20. En Job van Veen en Maarten Holt deden dat ook in niveau 20, met een andere leeftijdscategorie.