Afbeelding
Foto:

Veiling munten en biljetten

Lisse n Munten- en bankbiljettenverzamelaars zijn dinsdagavond 12 februari welkom in 't Poelhuys, Vivaldistraat 4.

Daar kunnen ze met medeverzamelaars ruilen of ideeën uitwisselen. Ook heeft de veilingcommissie weer voor 100 kavels gezorgd die per opbod verkregen kunnen worden. Voor allen zit er wel iets bij wat nog mist in de verzameling.

Om 19.00 uur gaat de zaal open voor de leden, die dan ruim een uur de kavels kunnen bekijken. Om 20.30 uur begint de veilingmeester en om 22.00 uur zijn de kavels allemaal geveild. Leden hebben gratis toegang; niet-leden betalen 5 euro.


Workshop 'Zet jezelf op 1' in bieb

Lisse n In de aan de Koninginneweg 79A geven Maureen Vogel en Tammy Maduro op zondag 17 februari om 13.30 uur een gratis inspiratiesessie 'Zet jezelf op 1'.

Zij doen dit voor iedereen bij wie de eigen wensen vaak onder aan de to-dolijst bungelen. Vogel en Maduro laten zien dat jezelf op 1 zetten niet egoïstisch is. "Voel je je druk en opgejaagd omdat je het moeilijk vindt om 'nee' te zeggen? Leer jezelf op 1 zetten", zeggen Vogel en Maduro. In de workshop behandelen zij een stuk theorie en laten zij zien dat onze cultuur ervoor zorgt dat voor jezelf kiezen lastig is.

Ze bespreken waarom drukte en stress als statussymbool ons hinderen in het kiezen voor onszelf.

Zij doen dit met humoristische sketches om een spiegel voor te houden en laten de deelnemers korte opdrachten en oefeningen doen. Maureen Vogel is coach en Tammy Maduro is medisch antropologe. Zij helpen mensen om zelf de touwtjes in handen te nemen.


Schilderen bij buurthuis Salvatori

LISSE n Maandelijks vindt er bij buurthuis Salvatori aan de Wagenstraat 33 een schilderworkshop plaats.

Deze wordt gegeven door Tonny van Viegen. De eerstkomende workshop is gepland op maandag 11 februari. Nieuwsgierig? Ga er gerust eens langs en probeer je creativiteit. Je zult versteld staan van wat je kunt! De workshop is in de middag, van 13.00 tot 15.00 uur. De kosten bedragen 7 euro, dat is inclusief materiaalkosten. Vragen? Stuur een mail naar tonnyvanviegen@me.com. Foto: Facebook/BuurthuisSalvatori