Bijeenkomst over belastingaangifte in 't KrantCafé

Lisse n Onder het motto van "wij maken het nu nog gemakkelijker voor u" organiseert 't KrantCafé Lisse een voorlichtingsbijeenkomst over de aangifte Inkomstenbelasting 2018.

De bijeenkomst vindt plaats op 8 februari tussen 10.00 en 12.00 uur in 't Poelhuys, Vivaldistraat 4. Gerrit Harting en Ad van der Westen zijn beide als 'Hulp bij BelastingAangifte' (HuBA) actief bij de afdeling Lisse van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO). Deze bond heeft een aantal vrijwilligers, die leden en niet-leden van de KBO kunnen ondersteunen bij het invullen van hun belastingpapieren. In de informatiebijeenkomst besteden de inleiders aandacht aan de wijzigingen in de aangifte van de Inkomstenbelasting 2018, de belastbare inkomstenbronnen, hypotheken en aftrekbare hypotheekrente, maar ook aan fiscaal aftrekbare giften en zorgkosten. Daarnaast zullen zij aandacht besteden aan de mogelijkheden om een zorg- of huurtoeslag aan te vragen en aan de gewijzigde regels over de eigen bijdragen in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en de Wet Langdurige Zorg (Wlz). De toegang is gratis.


Lezing over het klimaat

Lisse n Bij de Volksuniversiteit Lisse vindt vrijdag 8 februari een lezing plaats met de titel: Klimaatverandering, het grote verhaal klein gemaakt.

Martijn Smit, een Nederlandse ambassadeur van klimaatactivist Al Gore, neemt de aanwezigen in een interactieve lezing mee in zijn verhaal over klimaatverandering en zoomt in op vragen als: Wat is klimaatverandering? Verandert ons klimaat echt en hoe komt dat?
Wat zijn de gevolgen ervan? Toegang 5 euro, incl. koffie. Aanvang 20 uur. Adres: Vuursteeglaan 9.