Gemeente steeds meer digitaal

Hillegom n Inwoners van Hillegom kunnen steeds meer producten van de gemeente digitaal aanvragen. Via de website is het mogelijk om allerlei producten en diensten vanuit elke willekeurige plek te bestellen.

"Wij krijgen steeds vaker het verzoek om meer producten en diensten via de website af te kunnen handelen. Daar hebben wij stevig op ingezet en blijven daarin ontwikkelen aldus wethouder Dienstverlening Jan van Rijn. Voor de inwoner die dat nodig heeft of wenst, blijft de gemeente ook persoonlijk diensten verlenen!"

Slimme formulieren

Met de komst van digitale formulieren zijn de meeste papieren formulieren overgezet naar een zogenaamd slim formulier. Dit formulier kunnen bezoekers online invullen, digitaal terugsturen naar de gemeente. Als er kosten mee gemoeid zijn, kan men via iDeal betalen. De aanvrager ontvangt een afschrift van het ingevulde formulier via e-mail. Zo kan de aanvraag vanuit elke willekeurige plek gedaan worden. De komende tijd blijft de gemeente de slimme formulieren doorontwikkelen, zodat het voor inwoners steeds gemakkelijker wordt om producten en diensten aan te vragen.

De gemeente scoort met het beschikbaar stellen van meer slimme formulieren boven het landelijk gemiddelde.


'Gedragsverandering bij dementie'

Hillegom n Marente organiseert de workshop 'Gedragsverandering bij dementie' op woensdag 13 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Tijdens de workshop wordt uitgelegd wat onbegrepen gedrag bij dementie is, waar het vandaan komt en hoe er mee om te gaan.

Als mantelzorger kan het moeilijk zijn om te zien hoe het gedrag verandert van een naaste met dementie. Door meer te weten te komen over dementie, ontstaat er meer begrip en kan steeds beter ingespeeld worden op dit gedrag. Dit heeft een positief effect op de interactie met iemand met dementie. De professional van Marente deelt graag haar kennis en vaardigheden met de deelnemers. Deze workshop is ook zinvol voor vrijwilligers in de zorg.

Aanmelden kan tot 25 februari. Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met de ledenservice van Marente via: 071-4093223. Kijk voor meer informatie op www.marente.nl/school.


Geen grote opening voor Lisser Art Museum

Lisse n Het is de meest gestelde vraag aan het Lisser Art Museum LAM: wanneer is de officiƫle opening van het museum? Het antwoord is simpel: die komt er niet.

In de nieuwsbrief geeft het museum aan dat dit een bewuste keuze is. "Niet omdat we niet blij of trots zijn. Niet omdat we niet ontzettend dankbaar zijn voor de betrokkenheid van alle kunstenaars, galeries en andere experts om ons heen. Maar omdat deze manier meer bij ons past. Wij investeren in jonge kunstenaars, nieuwe werken of faciliteiten voor het publiek. Bijvoorbeeld door medewerkers in te zetten op de museumvloer die het leuk vinden met je in gesprek te gaan, je een kijktip te geven of om je een kunstwerk aan te bevelen. Zo is het eigenlijk iedere woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag een feestelijke opening. Voor iedereen."

Wie het museum wil bezoeken kan het best van tevoren een ticket reserveren, gesponsord of betaald.