De kerstfair bracht eind vorig jaar 3000 euro op. Die heeft Puntenburg gebruikt om pony Happy te kopen. | Foto: pr
De kerstfair bracht eind vorig jaar 3000 euro op. Die heeft Puntenburg gebruikt om pony Happy te kopen. | Foto: pr Foto: pr

n Puntenburg koopt nieuwe pony dankzij opbrengst kerstfair Fioretti

Lisse n Vlak voor de kerstvakantie vond op het Fioretti College aan de Sportlaan een kerstfair plaats, om geld in te zamelen voor een goed doel: Stichting Puntenburg.

Deze stichting traint paarden voor het rijplezier van speciale kinderen. Denk hierbij aan kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De paarden hebben een gunstige, revaliderende werking op de kinderen. Het betekent voor veel kinderen even bevrijd te zijn van hun rolstoel en beperkingen. Het rijden vraagt concentratie en een reactie van het hele lichaam, en de natuurlijke cadans van het paard biedt ontspanning en plezier.

Pony Happy

Sigrid Kunnen van Stichting Puntenburg: "We hebben jullie donatie gebruikt voor de aanschaf van een nieuwe pony voor de stichting. Twee weken geleden is pony Happy aangeschaft. We hebben een keuring door de dierenarts laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat Happy niets mankeert. Ook is het zadel dat bij de aanschaf zat nagekeken en aangepast, zodat hij goed past. Nu krijgt Happy een speciale training, zodat hij uiteindelijk ook ingezet kan worden voor het paardrijden met kinderen met een beperking."

Het opgehaalde bedrag bedroeg maar liefst 3000 euro. Vrijdag 8 februari is de cheque op het Fioretti College door klas 2M3 overhandigd aan de Stichting Puntenburg.