Vlnr: Bestuurder Kees Vreugdenhil, wethouder Jeanet van der Laan, rector Astrid Buijs en conrector Rob de Kleijn.
Vlnr: Bestuurder Kees Vreugdenhil, wethouder Jeanet van der Laan, rector Astrid Buijs en conrector Rob de Kleijn. Foto: Esther Akerboom

Fioretti College Lisse ziet uit naar een zonnige toekomst

Lisse n Het Fioretti College aan de Sportlaan is klaar voor de toekomst. Op maandag 11 februari werden er wel vierhonderd zonnepanelen het dak op gehesen. En beter weer had het hiervoor niet kunnen zijn, want de zon scheen volop.

Tekst & foto: Esther Akerboom

Onder toeziend oog van wethouder van duurzaamheid Jeanet van der Laan, rector van het Fioretti College Astrid Buijs en conrector Rob de Kleijn werden de eerste panelen omhoog getakeld, met de toevoeging van feestelijke groene rook die hopelijk milieuvriendelijk was.

"Wij willen als Stichting Fioretti Teylingen duurzaam en zorgvuldig omgaan met de wereld", zegt Kees Vreugdenhil, bestuurslid van de stichting. "Door de demonstratie afgelopen week in Den Haag is het duidelijk dat jongeren een betere wereld willen en het is leuk én belangrijk om hier als organisatie een steentje aan bij te kunnen dragen."

Vreugdenhil had de vraag gekregen of het wel verstandig was om geld aan zonnepanelen uit te geven in plaats van aan het onderwijs. "Gelukkig is de keuze voor zonnepanelen niet moeilijk uit te leggen. We kregen subsidie, hebben gecalculeerd of het rendabel was en we hoeven ons er niet voor te schamen. Het is goed voor het milieu en gaat niet ten koste van het onderwijs. Nu maar hopen dat we veel zon krijgen."

In totaal komen er 1200 zonnepanelen op de daken van de scholen van de stichting. Op Duinzigt in Oegstgeest liggen ze al, de KTS in Voorhout volgt en ook het Fioretti College Hillegom en het Leeuwenhorst College in Noordwijkerhout krijgen zonnepanelen op het dak.