Bollenstreek is nieuwe Broodfondsen rijker

Lisse n In Museum de Zwarte Tulp werd dinsdag 12 februari de tweede informatieavond gehouden over het Broodfonds. Dat veel zelfstandig ondernemers uit de omgeving daar oren naar hebben bleek wel uit de grote belangstelling.

Een Broodfonds is een betaalbaar alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandig ondernemers. Het bestaat uit een vereniging van minimaal 20 en maximaal 50 ondernemers die elke maand een bedrag opzij zetten op hun persoonlijke broodfondsrekening bij Triodosbank. Zo wordt gezamenlijk een buffer opgebouwd waaruit een deelnemer, die tijdelijk zijn werkzaamheden niet kan uitvoeren, maandelijks schenkingen krijgt voor een periode van maximaal twee jaar. Er komen geen controlerende artsen aan te pas en omdat iedereen bekend is, weet elke deelnemer waar zijn of haar geld heengaat.

De info-avond werd georganiseerd door de ondernemers Karin Heppener en Marlies Nieuwmeijer. De nodige informatie werd verstrekt door Jan van Bussel van De Broodfonds Makers, die begeleiding geven bij het oprichten van nieuwe broodfondsen. Van Bussel gaf na de pauze de nieuwe broodfondsen inhoudelijk vorm. Hierbij werden de voorzitter, penningmeester en secretaris gekozen en werd er een passende naam voor ieder broodfonds bepaald. "Het komt niet vaak voor dat er op één avond twee broodfondsen gevormd worden", aldus Van Bussel. Hij was zeer te spreken over het verloop van de avond. De beide initiatiefnemers Heppener en Nieuwmeijer hebben zich ook aangesloten bij een van de nieuwe broodfondsen. "Wat een geweldig resultaat om zoveel ondernemers bij elkaar te krijgen en de verbindingen tot stand te brengen."

Twee fondsen

De volgende keer is de oprichtingsbijeenkomst en daarna kan er binnen drie maanden worden gestart. Aangezien er nu twee fondsen gevormd zijn, is er in beide verenigingen nog plaats voor zelfstandig ondernemers. Wie niet op deze avond was, maar wel interesse heeft, kan kijken op broodfonds.nl voor informatie.

Of stuur een mail aan info@marliesnieuwmeijer.nl.


Postzegels uit binnen- en buitenland

Beinsdorp n De postzegelvereniging Hillegom en omstreken houdt vrijdag 22 februari een ?postzegelavond in dorpshuis Het Eiland aan de Rietkraag 5.?

Het programma start om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur. ? Er is een veiling van 200 kavels, bestaande uit zegels uit binnen - en buitenland, albums en stockboeken. ?Daarnaast is er gelegenheid tot ruilen en aanschaf van zegels om de verzameling aan te vullen en is er een verloting. De volledige veilinglijst is te vinden op www.pzvhillegom.nl.

Voor meer informatie: robpeperkoorn@kpnmail.nl.

De toegang is gratis.


Samenkomst in Open Hof

Hillegom n Open Hof is een laagdrempelige en gezellige geloofsgemeenschap aan de Raadhuisstraat 3. De samenkomst begint om 10.30 op zondag en eindigt met koffie en thee.

Zondag 24 februari gaat het in Open Hof over omgaan met tegenslag. Iedereen heeft ermee te maken, maar hoe kun je goed met tegenslagen omgaan zonder verslagen te raken? Voor meer informatie: www.openhof.com.