Paraplu Computergroep zoekt vrijwilliger voor instructie Android-tablet

Lisse n Het computertrefpunt in De Beukenhof is uitgegroeid tot een waar computerontmoetingspunt voor senioren. Op alle dagen wordt individueel gewerkt in kleine groepjes onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers.

Voor het geven van lessen op een Android-tablet is de computergroep van De Paraplu op zoek naar een extra vrijwilliger. Het gaat om lessen in tabletvaardigheden aan senioren – beginners en enigszins gevorderden - met een eigen tablet. De meegenomen tablets kunnen verschillen in merk en versie van Android en in reeds geïnstalleerde apps.

Cursusduur: periode van 11 lessen van 2 uur. Er zitten maximaal vier cursisten in een groep. Het doel van de cursus is om senioren vertrouwd te maken met gebruik van de tablet en de meest gebruikte apps. Dit gebeurt door voordoen, samen nadoen, oefenen tijdens de les en thuis. Er is vrije keus in het gebruik van een handboek, wel zijn er verwijzingen naar boeken van Studio Visual Steps. Globale opbouw van de lessen: starten en afsluiten tablet, mailen met de tablet, surfen en googelen, gebruik van standaard apps, apps downloaden, foto's en video's, muziek, spelletjes en extra wensen. Het tempo wordt bepaald door de samenstelling en het kennisniveau van de seniorengroep.

De Paraplu verwacht van de vrijwilliger een goede kennis van een Android-tablet, inlevingsvermogen en affiniteit met de doelgroep waardoor soms wat extra geduld en herhaling gewenst is. Voor nadere informatie kunnen belangstellenden bellen met coördinator Ria Markus: 06-57493554.


Kinderhulp-collecte dreigt niet door te gaan

collecte n Ruim 300.000 kinderen groeien in Nederland op in armoede. Nationaal Fonds Kinderhulp wil er zijn voor hen en daarvoor is veel geld nodig. Van 15 tot en met 20 april is de landelijke collecte, maar de kans bestaat dat deze in Hillegom en Lisse niet kan doorgaan. Er is namelijk een groot tekort aan collectevrijwilligers.

De Kinderhulp-collecte kan niet bestaan zonder collectanten en plaatselijk organisatoren van de collecte. Helaas is er de laatste jaren een daling zichtbaar in het aantal actieve collectevrijwilligers.

En dat terwijl de waardering van de collecte aan de geverskant juist gestegen is van 68% naar 72%, volgens onderzoek van GfK. Mensen geven graag, omdat de gift in de collectebus eenmalig en anoniem is.

De aanvragen voor simpele dingen zoals zwemlessen, een dagje uit, een fiets, opleiding of een laptop zijn met een gemiddelde van 1.600 aanvragen per maand bijna verdubbeld ten opzichte van voorgaande jaren.

"Kinderhulp staat voor een flinke uitdaging, maar die gaan we aan. Want alle kinderen moeten erbij kunnen horen!", aldus directeur Jan Wezendonk. "Zonder collectevrijwilligers geen collecte en dus ook een heleboel kinderen die we niet kunnen helpen.

Daarom is Kinderhulp dringend op zoek naar mensen die de collecte willen organiseren. Een collecte organisator helpt met het uitdelen van de collectebussen en het tellen en afstorten van de collecteopbrengst.

Het kost slechts een paar uur, verdeeld over de weken voor de collecte en nog een paar uur direct na de collecte in april."

Meer info mail: collecte@kinderhulp.nl of bel 0570 – 611899.