Operettevereniging Mozaïek uit Noordwijk treedt op in De Beukenhof.
Operettevereniging Mozaïek uit Noordwijk treedt op in De Beukenhof. Foto: pr

Operettekoor bij Zondag Open

Lisse n Operetteliefhebbers kunnen zondag 24 februari bij Zondag Open hun hart ophalen. Deze werkgroep, aangesloten bij Stichting De Paraplu, verwelkomt dan Mozaïek in De Beukenhof, een operettevereniging uit Noordwijk.

Dit koor bestaat uit 10 alten, 11 sopranen, 3 tenoren en 3 bassen, stuk voor stuk getooid in fantastische kledij. Dit koor staat onder leiding van dirigente Ineke Engelhard, terwijl pianist Tae Young-Kim de muzikale begeleiding verzorgt. Mozaïek geniet bekendheid in de hele Duin- en Bollenstreek en weet ieder jaar haar publiek weer te boeien met een complete opvoering van een operette of soms een musical. Dit koor is opgericht op 17 mei 1967 en heeft zich in de loop der jaren met ups en downs ontwikkeld tot een stabiele club. Het repertoire bestaat uit liedjes van verschillende operettes zoals 'Der Vogelhändler', 'Im Weissen Rössl' en 'Frühjahrsparade'. Ook liedjes uit onder meer De Jantjes of van Wim Sonneveld worden regelmatig ten gehore gebracht.

Gratis toegang

Dit optreden vindt plaats in De Beukenhof, Eikenlaan 2a. Aanvang 14.00 uur, einde circa 16.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage van de bezoekers in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Zie ook www.mozaiek-operette.nl en www.deparaplu-lisse.nl.


Alfred Jodocus Kwak-voorstelling in Koetshuis

Lisse n In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof is er op zondag 3 maart (aanvang 11.00 uur) op veler verzoek een extra kindervoorstelling onder de titel Alfred Jodocus Kwak 'Zo Vrolijk in Eend grote terts', een muzikale hervertelling van een oeroud sprookje.

Het spannende verhaal is geschreven door Herman van Veen. Op een dag leest Alfred Jodocus Kwak in de krant dat er landen zijn waar bijna geen water meer is. Hij bedenkt een plannetje om de dieren in Zonder-Water-Land te helpen. Maar dan is daar ook nog de koning van Groot-Waterland… Zal het hem lukken?

Van dit verhaal is een leuke interactieve voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar gemaakt, met bekende liedjes zoals 'Zo Vrolijk' en 'Spetter Pieter Pater'. De voorstelling wordt gespeeld en gezongen door Mark Haayema en Barbara de Wit, acteurs van Harlekijn Muziektheater, met medewerking van een danser.

Kaarten

De voorstelling begint om 11.00 uur. Het Koetshuis is open vanaf 10.30 uur. Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl/concerten , cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555.