WorldWomen vieren internationale vrouwendag in de Kulturele raad

Hillegom n In het Jaar vol Ontmoeting viert de Kulturele Raad vrijdag 8 maart Internationale Vrouwendag, de dag van (vrouwen)emancipatie en participatie.

Iedereen is uitgenodigd om naar deze ontmoetingsbijeenkomst te komen en de vrouwen van WorldWomen te ontmoeten door middel van deelname aan dialoogtafels en een dansworkshop.

Met dialoogtafels is het de bedoeling om in gesprek te gaan over eenzaamheid en ontmoeting met mensen van alle leeftijden en culturen. Eenzaamheid is echter niet een onderwerp waar makkelijk over gepraat wordt.

Een dialoogtafel helpt om eenzaamheid bespreekbaar te maken en om te kijken hoe je meer mooie ontmoetingen kunt laten ontstaan.

Hoe meer mensen over het onderwerp eenzaamheid en ontmoeting met elkaar in gesprek gaan, hoe groter de kans dat het taboe rondom eenzaamheid vermindert.

Bij een dialoogtafel gaat een groep van acht tot tien personen met elkaar in gesprek.

Aan de hand van een thema worden ervaringen uitgewisseld. Getrainde (vrijwillige) gespreksleiders leiden het gesprek. Na afloop van de dialoogtafel kan iedereen die dit wil deelnemen aan een dansworkshop, waarbij het draait om het leggen van contact.

Aanmelden is nodig en is mogelijk tot 7 maart via de mail: info@plein28.nl. Deelname is kosteloos. De Kulturele Raad bevindt zich aan de Prinses Irenelaan 16.

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Johanna Cloo, j.cloo@welzijnskompas.nl of bel naar: 06-453 415 69 of raadpleeg: www.plein28.nl.

Ook is het mogelijk contact op te nemen met WelzijnsKompas op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur, (0252) 75 71 00.