FC Lisse kijkt uit naar conceptovereenkomst

LISSE n In een vijfde nieuwsbrief is door FC Lisse uit de doeken gedaan hoe het staat met de plannen voor de sporthal en de FC Lisse-ruimte. De conceptvaststellingsovereenkomst is in een vergevorderd stadium. Hierin worden alle afspraken voor zover mogelijk tussen de gemeente en FC Lisse vastgelegd. Dit concept is eind februari klaar en zal dan aan FC Lisse worden voorgelegd.

Door Arie in 't Veld

"De gemeentelijke projectleider heeft in een vergadering van de commissie maatschappij en financiën een eerste schetsontwerp voor een nieuwe accommodatie toegelicht. Dit ontwerp is in de afgelopen periode door de architect gemaakt. In het ontwerp is zowel de gemeentelijke Ter Specke-hal als het clubgebouw van FC Lisse opgenomen. De gemeente bouwt de sporthal en FC Lisse haar eigen accommodatie (kantine). Samen bouwen ze het deel dat beide accommodaties met elkaar verbindt. De gemeente bereidt nu een voorstel voor de raadsvergadering van maart/april voor."

Tijdens de genoemde commissievergadering hield samenwerkingspartner FC Lisse een presentatie. Voorzitter Leon Annokkee gaf aan dat het maatschappelijk belang van de club groot is. "FC Lisse is meer dan alleen voetbal. De vereniging biedt tijdverdrijf aan meer dan 700 jongens en meisjes en er zijn ruim 300 vrijwilligers betrokken bij de club. Wekelijks komen er 2.000 mensen bij FC Lisse over de vloer. Om te sporten, te werken of voor een kopje koffie."

In het besloten deel van de commissievergadering van 12 december waarvan de beslotenheid door VVD'er Wim Slootbeek werd gelaakt omdat alle cijfers toch al op tafel lagen, is de financiële stand van zaken van de nieuwbouwplannen toegelicht. De geraamde investering, de kostenverdeling tussen gemeente en FC Lisse en de dekking van deze kosten is daarbij aan de orde geweest. Met een (voorlopige) businesscase heeft FC Lisse daarbij aangegeven welke eenmalige financiële bijdrage van de gemeente nodig is om de nieuwbouwplannen te kunnen realiseren en op welk bedrag de garantstelling voor de lening zou uitkomen. Na vertrek van FC Lisse heeft de commissie in beslotenheid vergaderd over de bedragen. Het ging hierbij om het uitwisselen van informatie tussen raad en het college.


Eetcafé Salvatori met nieuw kookteam

Lisse n In maart is er in Salvatori op de 6e en de 27e een eetcafé. Woensdag de 6e kookt team Ellen. Op 27 maart gaat team Janneke voor het eerst aan de slag. Zaal open vanaf 17.30 uur, maaltijd: 18.00-19.30 uur. Kosten: volwassenen 5 euro, kids t/m 12 jaar 3 euro. Aanmelden (max. 2 personen): op maandag bij Anneke Boogerd 06 41970366, buurtbewoners van 08.30 - 09.00 uur, vrije aanmelding: 09.00 - 10.00 uur.