Campers weer even gedoogd

LISSE n Alhoewel de gemeente al enkele jaren tracht in de Keukenhoftijd de vele campers langs de Leidse Vaart te weren, worden deze ook in het komende seizoen weer op die plek gedoogd.

Burgemeester Lies Spruit zegt dat het initiatief om op de oude vuilnisbelt aan de Loosterweg een camperplaats te regelen niet is gelukt. "Met Keukenhof is er nu de afspraak om gezamenlijk te bekijken of er andere oplossingen zijn. Op zichzelf staan de campers daar tijdelijk wel goed, maar het zijn er zoveel dat er niet of nauwelijks plaats voor hulpdiensten is om er door te komen. En dat is toch wel een vereiste." De burgemeester laat tevens blijken dat haar niets bekend is over het achterlaten van vuil door de camperhouders en dat dit dus geen reden is om de tijdelijke camperplaats op te heffen.


Kampvuuravond voor mannen

Lisse n Nieuw in de Duin- en Bollenstreek: kampvuuravonden voor mannen.

Vanaf maart beginnen onder het motto 'Geef een man een vuurtje en wat te drinken, dan weet hij wat de bedoeling is' de eerste kampvuuravonden voor de Duin- en Bollenstreek. Met een warm vuurtje en wat te drinken in de hand komen ze als mannen, vrienden, buren of collega's bij elkaar om na te denken over wat God hen te vertellen heeft. Data: donderdag 7 maart, 4 april en 2 mei, vanaf 20.00 uur. Locatie: Clubhuis Shawano's Lisse, Randmeerstraat 71. Meer info? Stuur een mailtje naar kampvuuravond-duinenbollenstreek@hotmail.com.


Gaapstokken klaar voor carnaval

Lisse n Als je tegen een carnavalsvierder beneden de rivieren vertelt dat carnaval ook in de Bollenstreek wordt gevierd, is de kans groot dat je een verbaasde blik krijgt. Toch zijn carnavalsverenigingen in de Bollenstreek sterk vertegenwoordigd en ook in Lisse wordt al jaren carnaval gevierd.

Carnavalsvierders van De Gaapstokken maken zich op voor het 45e carnavalsweekend in het bestaan van de vereniging. Op vrijdagavond 1 maart nemen De Gaapstokken deel aan de verlichte optocht in Noordwijk. Zaterdag 2 maart is om 10.00 uur de sleuteloverdracht in het gemeentehuis. Hier zullen prins Erik 1e, pages Jessica & Megan samen met jeugdprins Youri en jeugdprinses Simone de sleutels van het college van B&W ontvangen. Om 13.00 uur start de optocht door Lisse vanaf de Gewoonste Zaak. Ook dit jaar rijden andere carnavalsverenigingen mee. Na afloop gaan De Gaapstokken naar de optocht in Sassenheim. Om 20.30 uur start de feestavond bij Het Café onder de naam de Foute Winterparty.

Het hele programma staat op www.lissernieuws.nl.