Winterwandeling naar 'Stichting Vogelenzang'

HILLEGOM n De Vrienden van Oud Hillegom gaan zaterdag 2 maart wandelen in het Lokhorsterduin, het laatste stukje oer-duin van Hillegom en over het terrein van de voormalige Stichting Vogelenzang, "een dorp in een dorp".

Daar worden diverse oude gebouwen bezocht waaronder de voormalige slachterij en de stichtingskerk. Gids Hetty Wilders zal de groep rondleiden en allerlei interessante informatie delen. Het terrein vraagt wel om wandelaars die goed ter been zijn.

De wandeling start om 11.00 uur op het terrein van Den Weeligenberg. Na anderhalf uur hebben de wandelaars wel trek gekregen en gaan dan op eigen gelegenheid naar Kwekerij Veelzorg, waar zal worden genoten van zelfgemaakte erwtensoep en nagepraat over de wandeling.

De kosten voor dit evenement zijn 5 euro per deelnemer en kunnen bij aanvang van de wandeling worden voldaan (alleen contant, geen PIN). Voor deze wandeling is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en er moet worden gereserveerd: vol = vol. Aanmelden kan via uitjes.van.SVvOH@gmail.com. Ook kan een briefje met naam, telefoonnummer en aantal deelnemers in de bus worden gedaan bij het kantoor van de Vrienden op Kwekerij Veelzorg aan Stationsweg 131.

De vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert naast Vriendenavonden nog meer evenementen; zie hiervoor www.vriendenvanoudhillegom.nl. Geïnteresseerden zijn welkom in het Vrienden-onderkomen op Kwekerij Veelzorg, Stationsweg 131, op dinsdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur en elke eerste dinsdagmiddag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur.


Zwemmaatjes in de Waterkanten

Lisse n Zwemmaatjes' is een samenwerking tussen WelzijnsKompas en Sportfondsen Lisse en wordt ondersteund door de Edwin van der Sar Foundation. Elke eerste maandag van de maand vindt Zwemmaatjes plaats van 12.00 tot 13.00 uur in Sportcentrum De Waterkanten. 4 maart is het dus weer zover.

Mensen die niet vanzelfsprekend het zwembad in gaan (vanwege gezondheids- of mobiliteitsproblemen) kunnen dit met Zwemmaatjes wel. Iedereen is welkom om samen met bijvoorbeeld partner, vriend, buurvrouw, familielid of mantelzorger (je 'maatje') op eigen tempo te bewegen in het warme water van Sportcentrum De Waterkanten. Er zijn hier liften, speciale rolstoelen, rollators en tilliften aanwezig. Het water is 32 graden; heerlijk warm. Wie zelf gaan maatje heeft, kan met een vrijwillig maatje het water in. Zij zijn dan ook aanwezig. Meedoen kost 5 euro per duo, inclusief kopje koffie of thee.

Om deel te nemen aan Zwemmaatjes: graag aanmelden via de site www.sportfondsenlisse.nl. Of neem contact op (via mail of telefoon) met buurtwerker Dionne Scheepmaker: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / 06-453 315 45.


Stille inloop in de Maartenskerk

Hillegom n Onder leiding van Marjo Lommerse is er dinsdag 12 maart vanaf 19.45 uur weer een stille inloop in de Maartenskerk.

Om 20.00 uur begint de meditatie. De meditatie eindigt met een kopje thee rond 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom, ervaring is niet nodig. Vrijwilliger bijdrage is welkom. De ingang is op het kerkplein. Het thema is: Compassie uit het boek van de Vreugde, naar aanleiding van een interview tussen de Dalai Lama en Aartsbisschop Desmond Tutu. De afgelopen drieduizend jaar hebben verschillende religies het levenslicht gezien op deze planeet. Deze prediken allemaal dezelfde boodschap. Nieuwsgierig? Kom dan zeker langs.