Monumentendag werpt schaduwen vooruit

LISSE n Een commissie vanuit de CultuurHistorische Vereniging Oud Lisse (VOL) is al geruime tijd doende met het bezoeken van mensen met objecten die op Open Monumentendag op 14 september deel kunnen nemen.

Commissievoorzitter Eric Prince zegt hierover dat al diverse mensen zijn benaderd die met hun gebouw goed passen binnen het thema 'Plekken van plezier'. "We hebben al medewerking toegezegd gekregen van Manege Puntenburg die de gelegenheid te baat neemt om op grote schaal bekendheid te geven aan de manege en het werk dat daar met paarden wordt verricht voor mensen met een beperking. Ik laat nog niet het achterste van m'n tong zien, temeer daar we met nog een aantal partijen in gesprek zijn. Maar bekend is bijvoorbeeld wel dat het museum dit jaar weer meedoet, het oude schooltje van Iet Langeveld en Wout Ruigrok, evenals de Oude Pastorie." Het programma wordt in de komende weken beslist uitgebreid, zoals ook de commissie is uitgebreid om het werk beter en effectiever te kunnen verdelen. "De commissie is versterkt met Frans en Truus van der Veld, Tosca Engels van Bescal en Annette Heus. Wilma Geljon verzorgt inmiddels het secretariaat en is onder andere beheerder van Speeltuin Marijke in de Crocussenstraat, met daarin wellicht de oudste draaimolen in Europa. Ook monumentaal dus."

Prince zegt dat er nog meer toezeggingen zijn. Onder andere van De Nachtegaal van Lisse waar een heel programma op poten gezet kan worden. "Het is nog maar het topje van de ijsberg, maar in de komende maanden hopen we het programma helemaal voor elkaar te krijgen. Daarna komen we met alle gegevens over de deelnemers naar buiten."