50PLUS tourt door Bollenstreek

VERKIEZING n De lijsttrekkers en de leden voor de Provincie en Waterschappen van 50PLUS zullen op 13 maart de Bollenstreek bezoeken.

De plaatsen waar zij komen zijn:

Hillegom: in en rond de hoofdstraat; Lisse: bij de Passage en Kanaalstraat; Sassenheim: evenementenplein bij de Hema; Voorhout: Herenweg bij de kerk; Oegstgeest: op de Lange Voort; Katwijk aan Zee: in het centrum. De tour start om 09.00 uur in Hillegom. Vanaf Oegstgeest zal ook Tweede Kamerlid Martin van Rooijen van 50PLUS zich bij de groep voegen. Geïnteresseerden krijgen de gelegenheid om met de leden in gesprek te gaan.

De speerpunten zijn:

• AOW 65 jaar en indexatie (ook pensioenen)

• Lagere belasting/lasten

• Ziekenhuis/zorg bereikbaar

• Klimaatkosten zonder koopkrachtverlies

• (Aan)gepast en betaalbaar wonen.

Volg 50PLUS via www.50pzh.nl of via Facebook.


Workshop tulpen fotograferen

LISSE n Rond half april bloeien de tulpen weer volop. Fotograaf Peet Romijn heeft deze bloemen al vaak gefotografeerd.

Op zondag 17 maart om 13.30 uur geeft hij in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Lisse tips over hoe je deze bloem goed op de foto kan zetten. Deze workshop is gratis.

Sinds 2009, toen hij zijn eerste digitale camera kocht, is fotografie de passie van Peet Romijn. Na een cursus 'fotografie voor beginners' heeft hij verschillende workshops gevolgd en daarna veel geleerd door over fotografie te lezen en werk van anderen te bekijken, maar vooral door het veel te doen. Dit heeft onder meer geresulteerd in het prachtige boek 'Tulips images from Holland'. Tijdens 'Lisse op zondag' in de bibliotheek deelt hij zijn tips.


FHL draait Mary by Callas

Lisse n Het Filmhuis Lisse presenteert 19 maart de Franse documentaire Mary by Callas.

Deze vertelt het levensverhaal van de bekende Amerikaans-Griekse operazanges Maria Callas aan de hand van nooit eerder vertoonde video's en foto's. De documentaire toont veertig jaar na haar dood persoonlijke Super 8-films, eigen live-opnames, intieme brieven en zeldzame archiefbeelden, waarin Maria Callas voor het eerst in kleur achter de schermen te zien is. Het is een intiem portret van de beroemdste sopraan uit de twintigste eeuw. Te zien bij het Filmhuis Lisse in Floralis aan het Floralisplein 69. Aanvang film om 20.00 uur, kassa open vanaf 19.30 uur. Kaartjes: leden (met pas) 6 euro, niet-leden 7 euro. Alleen contant betalen. Het reserveren van kaartjes en stoelen is niet mogelijk.