Theater Floralis haalt MISSA naar Hervormde Kerk

Lisse n Theater Floralis haalt MISSA naar Lisse. MISSA is een nieuwe muzikale voorstelling in 11 delen over het ontstaan van Holland. De muziek is een combinatie van klassieke muziek, jazz en wereldmuziek. De Nederlandse songteksten zijn geschreven door Jan Rot en het verhaal wordt verteld door Marga van Praag.

MISSA vertelt het verhaal over het gevecht tegen het water van de Nederlandse bevolking, het ontstaan van de steden in Holland met zijn veel besproken graven, Jacoba van Beieren, de Hoekse en Kabeljauwse twisten en de verschrikkelijke natuurramp de Sint-Elisabethsvloed.
Een orkest (Música Extrema), vier vocalisten (Muriel van Dinteren, Claudia Patacca, Erik Slik, Jan Willem Baljet), een verteller (Marga van Praag) vullen de speelvloer van de prachtige kerken en locaties in Holland. Het koor dat de voorstelling in Lisse ondersteunt is De Gele Hoed. Dit keer vindt de voorstelling niet plaats in Floralis, maar in de Grote Kerk (Hervormde Kerk), Heereweg 250. Dit gebeurt op 29 maart, aanvang 20.15 uur. De voorstelling duurt circa 70 minuten. Bezoekers ontvangen bij binnenkomst een programmagidsje met alle teksten, en een drankje na de voorstelling. Toegangs prijs bedraagt 15 euro. Kaartverkoop: online (www.floralislisse.nl) of aan de kassa van Floralis. Extra verkooppunt AntiekePrenten.nl, Heereweg 215, Lisse, tel: 06-12795231.


Klaverjassen bij speeltuin Marijke

Lisse n Bij Speeltuinvereniging Marijke zijn in maart weer twee klaverjasavonden.

Wie daar zin in heeft, kan aan de Crocussenstraat 3A terecht op donderdag 7 en 21 maart. Om 20.00 uur staat de koffie klaar en worden de kaarten geschud. Kosten: 5 euro per koppel.