In de Week van Zorg & Welzijn maak je kennis met wat zorg en welzijn allemaal inhoudt. | Foto: pr
In de Week van Zorg & Welzijn maak je kennis met wat zorg en welzijn allemaal inhoudt. | Foto: pr Foto: pixabay/weekzorgwelzijn

Week van Zorg & Welzijn

n WelzijnsKompas houdt volop activiteiten in Lisse

Lisse n De Week van Zorg & Welzijn vindt dit jaar plaats van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van zorg en welzijn. WelzijnsKompas blijft hierbij niet achter.

WelzijnsKompas zet zich in voor zorg en welzijn in de buurt, dicht bij de inwoners van Lisse en Hillegom. Vanuit een focus op talenten: wat kun je wél. Tijdens de Week van Zorg & Welzijn laat WelzijnsKompas samen met andere organisaties zien en horen waarom het welzijnswerk zo belangrijk is. De Week van Zorg & Welzijn staat bol van de activiteiten door het gehele land. Ook in Lisse worden activiteiten georganiseerd.

Activiteiten in Lisse

Wat is er zoal in Lisse te doen tijdens de Week van Zorg en Welzijn?

Wandelen op dinsdag 12 maart. Op deze dinsdag stippelt vrijwilliger Franz van Sluis een mooie route uit door Lisse. De wandeling is circa 7 kilometer en WelzijnsKompas trakteert op een warm bakkie tijdens de pauze. Vertrek is om 18.30 uur bij De Poelmarkt (Vivaldistraat 1). Terugkomst 20.30 uur Aanmelden is niet nodig, deelname is kosteloos.

* Buurtkamer op 14 maart. Schuif aan bij deze grote tafel en geniet samen van een buurtbakkie. Elke donderdag wordt de Buurtkamer Lisse Centrum georganiseerd door vrijwilligers. Aanschuiven bij Speeltuin De Bijenkorf kan van 10.00 uur tot 11.30 uur. Normaal kost deelname 1 euro per keer, maar tijdens de Week van Zorg & Welzijn is aanschuiven, koffie, thee en een lekkere koek gratis. Aanmelden is niet nodig, loop gezellig binnen bij Emmastraat 49.

* Week Zorg en Welzijn Wandeling op 14 maart. Er keuze om 7 kilometer of 4 kilometer mee te wandelen. Voor de 7-kilometerwandeling verzamelt men om 19.00 uur bij De Poelmarkt; terugkomst rond 21.00 uur. Liever 4 kilometer wandelen? Sta dan klaar bij De Oude School, Heereweg 251-253, vertrek om 19.30 uur; terugkomst rond 20.30 uur bij De Oude School. Iedereen wordt getrakteerd op gratis koffie of thee met een stuk taart. Er wordt gepauzeerd bij de prachtige Oude School. Dionne Scheepmaker, buurtwerker van WelzijnsKompas wandelt mee. Bij vragen over welzijn, mantelzorg, buurtinitiatieven en het aanvragen van fondsen is zij aanspreekpunt. Graag voor 11 maart aanmelden via de mail: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl.

Meer info

Meer informatie: www.welzijnskompas.nl of bel met WelzijnsKompas 0252-757100, maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur. Voor vragen kan men contact opnemen met Dionne Scheepmaker – d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / 06-453 315 45.