Afbeelding
Foto: pr

Route 66 viert eerste lustrum met uitvoering

LISSE n Koor Route 66 gaat het vijfjarige bestaan vieren met een uitvoering in de Pauluskerk. Deze vindt plaats op vrijdagavond 5 april onder leiding van Rob van Dijk.

Door Arie in 't Veld

Na een advertentie in een lokale krant startte het koor op 1 april 2014 officieel met repeteren. Het koor, rond 66 leden uit de hele Bollenstreek, musiceert elke maandagochtend van 09.30-11.45 uur in het Speelkwartier van Da Capo, Hannie Schaftlaan 1a. Het is een gezellig, vierstemmig koor onder leiding van een humoristische dirigent. Er is nog altijd plaats voor enthousiaste zangers, zie www.robvandijk.nl.

Hoogtepunten

Hoogtepunten uit het 5-jarige bestaan waren onder andere het halflustrumconcert in oktober 2016 in De Nachtegaal en in januari vorig jaar een belevenis in Paradiso. Daarnaast zijn talrijke optredens op maandagmorgen in de diverse verzorgings- en verpleeghuizen. Op het programma voor dit lustrumconcert staan onder andere vrolijke Amerikaanse songs en een intermezzo met het duo Sun en Moon.

Tickets

De toegangskaarten kosten € 11,00 per persoon en zijn verkrijgbaar bij de VVV, de koorleden of via Eric Prince (emprincetermeer@gmail.com)

Ontstaan

Rob van Dijk (1943), niet alleen dirigent maar ook pianist, organist, componist en arrangeur bedacht na zijn 65e hoe hij zinvol in de muziek verder kon. Zo begon hij in 2009 Route 66 in Hoofddorp, in 2012 in Maarssen en in 2014 dus in Lisse met dezelfde vrolijke Amerikaanse songs uit de vorige eeuw.

Rob is geboren in hartje Amsterdam als zoon van een koster en als jongere broer van Louis van Dijk. Zij gingen samen op in de klassieke muziek, maar ook in de jazzwereld, zowel op piano als orgel.

Rob heeft zijn sporen overal verdiend in binnen- en buitenland, voor radio- en tv-zenders, met alle grote dirigenten en solisten en orkesten.