Indy Koelers, Anne van Santen, Jinte Teeuwen, Rosalie Geldermans, Dunya Slimane en Nikkie Melet. | Foto: pr
Indy Koelers, Anne van Santen, Jinte Teeuwen, Rosalie Geldermans, Dunya Slimane en Nikkie Melet. | Foto: pr Foto:

Mooie resultaten voor meiden van Jahn

Hillegom n De prejunioren van RG Jahn kwamen zaterdag 9 maart in actie tijdens de eerste plaatsingswedstrijd ritmisch gym voor groepen tweede divisie in Utrecht.

Indy Koelers, Anne van Santen, Jinte Teeuwen, Rosalie Geldermans, Dunya Slimane en Nikkie Melet deden namens RG Jahn mee in categorie prejunioren. Zij lieten een groepsoefening met bal en één met hoepel zien. Met bal eindigden ze op de vijfde plaats. Een heel goede prestatie, zeker omdat dit het eerste jaar is dat ze meedoen aan groepswedstrijden. Met de hoepeloefening behaalden ze zelfs een tweede plaats op het podium.


Secretaris Crescendo legt functie neer

Hillegomn n Tijdens de algemene ledenvergadering in verenigingsgebouw De Drempel heeft Piet Weijers zijn functie als secretaris neergelegd. Hij is sinds 50 jaar actief lid van de vereniging en heeft de functie van secretaris 43 jaar lang uitgevoerd. Een gedenkwaardige prestatie waarvoor hij eerder al een koninklijke onderscheiding voor ontving.

"Hoogtepunten waarvoor Piet zich volledig voor heeft ingezet waren toch wel de aanschaf van nieuwe instrumenten, nieuwe uniformen en het verwerven van verenigingsgebouw De Drempel in 1991", zei voorzitter Jan Weijers. "Ik herinner mij nu het moment dat er gestart werd met de verbouwing van gebouw De Drempel. Piet gaf aan de schoorsteen op het dak wel even te gaan slopen. Met de eerste klap viel zijn hamer in de schoorsteen, en die ligt daar nog steeds."

De jaarlijkse kerstbomenactie was ook altijd een hele organisatie. "Piet was dan werfbaas en zorgde ervoor dat iedere ploeg die de kerstbomen ging verkopen en leveren de juiste lijsten had. Hij was degene die daarna de financiën op orde bracht. En ik vergeet natuurlijk ook niet hoe hij zorgde voor de innerlijke mens. Als iedereen moe en koud terugkwam stond hij klaar met een soep met broodjes en andere versnaperingen. Als je al 43 jaar secretaris bent van een vereniging die in hoogtijdagen 145 leden telde blijft het niet alleen bij de standaard werkzaamheden. Daar komt steeds meer bij.

Naast de ledenadministratie en het organiseren van optredens, het contact met de gemeente was Piet ook samen met zijn zwager Joop de spil in het verhuur van De Drempel." Piet Weijers is daarnaast ook muzikant en bespeelt getrouw zijn Bariton. Dit is de taak die hij voor Crescendo vanaf nu op nummer één zet. Hij werd bedankt met bloemen, cadeaubonnen en een gemeend applaus van de aanwezige leden.