Feestelijke verjaardag KBO

HILLEGOM n De KBO (Vereniging van Senioren Hillegom) bestaat dit jaar 65 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd op diverse momenten in dit jubileumjaar. De feestelijke start was vorige week in de schuur van de firma C.S. Weijers en Zonen aan de Leidsestraat, waar het bestuur van eigenaar Jan Boot 800 plantjes in ontvangst nam. Deze zijn de afgelopen week uitgedeeld aan de leden.

De KBO telt 1000 leden. Volgens voorzitter Frans van Lierop zijn er 800 plantjes door vrijwilligers uitgedeeld, omdat in het ledenbestand ook echtparen zitten."Het was totaal geen probleem om mensen te vinden om de plantjes uit te delen. Onze vrijwilligers die de bladen rondbrengen, zeiden meteen: dat doen wij wel. Zo ging de club van 25 enthousiaste mensen op pad om zoveel ouderen in Hillegom blij te maken. Wij als bestuur zijn daar natuurlijk erg trots op."

Het idee om de leden met een plantje te verrassen kwam voort uit de bingo die jaarlijks wordt georganiseerd. "De plantjes zijn steevast de favoriete prijs, die zijn eigenlijk als eerste weg." Gekozen werd deze keer voor begonia's. Bij de plantjes kregen de leden een uitnodiging om deel te nemen aan de jubileumactiviteiten. Zo is er op 18 april van 14.00 tot 16.00 uur een jaarvergadering met bingo in Bloemswaard. Op 22 mei is er van 19.45 tot 22.15 uur de voorstelling "Vergeten Zangeressen van het Vaderlandse lied" in het gebouw van de Kulturele Raad. Op 19 september is er van 14.00 tot 16.30 uur een feestelijke opening van het seizoen met medewerking van entertainer Hans Baaij, met verloting en bingo. Zowel de toegang als de drankjes en hapjes zijn gratis. Als afsluiting staat er in februari/maart 2020 een theatervoorstelling gepland in de Kulturele Raad.


Hisalis beleeft goed weekend

HOCKEY n Heren 1 trad thuis aan tegen Woerden dat offensief van start ging in storm- en regenachtige omstandigheden. Het was voor Hisalis de eerste veldwedstrijd na de zaalcompetitie.

In eerste instantie ging het spel gelijk op met kansen en counters voor beide teams. Na 20 minuten werd het 1-0 voor Hisalis toen Sven Cozijn zijn push met de strafcorner hoog in het net kon slepen. De scheidsrechters lieten veel toe, zodat beide teams nogal fysiek konden spelen met af en toe wat gevaarlijk spel. Kort na rust speelde de linksvoor van Hisalis de bal vanaf de achterlijn richting de strafbalstip. Hidde Kuiper wist in duel met de keeper de bal over de doellijn te krijgen: 2-0. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

Dames 1 moest thuis tegen Shinty uit Driebergen. De eerste helft kwam Shinty nog tot een 0-1 voorsprong, maar net voor rust wist Hisalis de gelijkmaker te zetten. Kim de Munk bracht haar team op voorsprong door een fraai velddoelpunt in de tweede helft van de wedstrijd. Met deze winst maakt Hisalis een goede start na de winterstop en staat nu op een keurige vierde plaats.