Inzameling Sam's Kledingactie bij Agathakerk

Lisse n De inzamelingsactie van Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood vindt dit voorjaar plaats op zaterdag 16 maart in Lisse.

Gebruikte en nog bruikbare kleding en schoenen kunnen dan ingeleverd worden bij de Sint Agathakerk, Heereweg 277. Sam's Kledingactie dankt iedereen voor de kledingdonaties en voor de hulp aan het project van Mensen in Nood. De netto-opbrengst van de ingeleverde kleding komt ten goede aan de wederopbouw van Sulawesi, dat op 28 september 2018 getroffen werd door een aardbeving en een tsunami, met aardverschuivingen tot gevolg. Hierdoor vonden 2.087 mensen de dood en meer dan 211.000 mensen zijn ontheemd geraakt.


Herbenoeming commissie voor straatnamen

Lisse n De gemeente heeft sinds begin 2016 een commissie straatnaamgeving. De zittingsduur van de leden is gekoppeld aan de zittingsduur van het college. (Her)benoeming is na aantreden van het nieuwe college in 2018, is dus nodig.

De benoeming is een bevoegdheid van het college. Dat heeft besloten de leden die zich opnieuw beschikbaar hebben gesteld te herbenoemen, en als gevolg van het vertrek van één van de (burger)leden één nieuw (burger)lid te benoemen. De zittende leden, te weten: de heer M. Randsdorp (voorzitter), de heer E.N. Saarloos (namens de afdeling Beleid en planvorming), de heer D. Boogerd (namens de vereniging Oud Lisse) en de heer E.M. Olivier zijn bereid een herbenoeming te aanvaarden. Het nieuwe burgerlid is mevrouw C.H.M. Stammers-Beijsens geworden.


Vakkanjers Fio in de prijzen

Hillegom n Jongeren laten ervaren hoe leuk het is als je zelf techniek gebruikt om iets te maken. Om die reden organiseert Vakkanjers landelijke wedstrijden met steeds een andere, echte opdrachtgever. Dit jaar was dat het 'Nationaal Comité 4 en 5 mei'.

Het lukte slechts een school om de jury van de regionale finale te verleiden tot een hoger oordeel. En daarmee zijn Hillegommers Tim, Danny en Dennis, tweede geworden in de regionale finale van de Vakkanjers. Op het Fioretti College Hillegom waren dit jaar de schoolwinnaars van Junior challenge: Danny Bouckaert, Dennis Pijnaker en Tim Okker uit huis Groen met hun monument van een 'Vrijheidsklok'. Een klok die aangeeft hoe lang wij al vrede kennen. Een monument waar de jongens ook allerlei andere symboliek aan mee willen geven in de uitwerking om passanten te attenderen op de waarde van onze vrijheid. Want hun monument verdient een plek op een mooi plein vinden ze.