Gert, Karen en Jeffrey van Soest. | Foto: Annemiek Cornelissen
Gert, Karen en Jeffrey van Soest. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto:

Chocola van Pierre uit vernieuwde zaak

HILLEGOM n Gert van Soest, zijn vrouw Karin en hun zoon Jeffrey (28) die sinds januari dit jaar mede-eigenaar is openden donderdag 14 maart officieel de deuren van hun prachtige nieuwe zaak Chocolaterie Pierre. De openingshandeling bestond uit het doorknippen van een ballon, waaruit allemaal kleine ballonnen tevoorschijn kwamen. Tijdens de openingsreceptie kwamen ongeveer 150 belangstellenden de nieuwe zaak bewonderen.

Door Annemiek Cornelissen

De familie Van Soest kan trots zijn: "We zijn een echt familiebedrijf, mijn zoon Jeffrey is de vierde generatie, die hier de scepter zwaait. Het is een bijzonder jaar voor ons. We bestaan 25 jaar, Jeffrey heeft zijn handtekening gezet en nu deze opening."

Maandenlange voorbereiding zijn hieraan vooraf gegaan. Karin en Gert hebben tijdens hun reizen naar Afrika veel inspiratie opgedaan. "We hebben enorm hard gewerkt om dit overeind te zetten. We zien het als een groot avontuur. In Zuid-Afrika hebben we cacaoboeren bezocht en in de gang naar boven een soort jungle gecreëerd, met golfplaten, waar in Afrika de cacaozakken op staan. Zo bootsen we een stukje cacaofabriek na. Uit elk gebied hebben we cacaozakken meegenomen en deze hebben we een plek gegeven onder de trap. Zo combineren we het ruige stukje Afrika met een luxere gouden wand en hebben een balans weten te vinden tussen ruig, industrieel en luxe."

Koffie en ontbijt

Heel bewust hebben Karin en Gert een aantal originele muren behouden. "Er staat hier nog een muur uit 1740, een uit 1880 en een muur uit een iets nieuwer tijdperk. Dit zijn belangrijke elementen die we hebben laten staan". De nieuwe Pierre telt maar liefst 350 m2 atelier en winkel. Er is een gezellige opkamer boven de kelder van het naastgelegen huis, waar zitjes zijn geplaatst. In totaal zijn er ongeveer 40 zitplaatsen en er komt een terras voor de winkel.

Pierre heeft eigen koffie. "Die hebben we zelf samengesteld van geselecteerde bonen, welke in perfecte harmonie zijn met de chocolade". Bij Chocolaterie Pierre kan men terecht voor ijs, maar ook warme en koude dranken en zoete verleidingen. "We serveren geen lunches, de gasten kunnen wel genieten van een ontbijtje. Voor lunches kan men terecht bij het Nissa café. We zijn geen concurrenten, het is belangrijk dat we elkaar versterken. Zij hebben mooie lunches met gezonde producten. We hebben dezelfde parasols op het terras. Het is de bedoeling dat mensen geprikkeld worden om in het dorp te verblijven. We hopen dat dit een boost gaat geven voor Hillegom. Schulte is ook bezig iets moois te maken, hierdoor krijgen we het niveau van Hillegom omhoog, met een stuk kwaliteit."

Met de opening van de nieuwe Pierre is ook het ijsseizoen van start gegaan.

Woensdag tussen 15.00 en 17.00 uur is het weer gratis ijs halen! Uiteraard hoopt Pierre op een grote opkomst, maar dat is ieder jaar weer een zekerheid.