Waar spelen we na school?

Hillegom n Het antwoord op deze vraag hoort natuurlijk te zijn: "In de speeltuin!". Want daar is het leuk, schoon en veilig. Bovendien is buitenspelen belangrijk. Kinderen zijn onder elkaar, in de buitenlucht en lekker in beweging.

Hillegom heeft vier speeltuinen. Die zijn ooit samen met handige buurtbewoners en gulle bedrijven tot stand gekomen. Er was vaak hulp vanuit de kerk en de gemeente. Tegenwoordig lijkt dat veel moeilijker te realiseren: mensen zijn allemaal druk, speeltuinen en speeltoestellen verouderen en moeten aan strenge eisen voldoen en de bezoekers zijn kritisch: een prettige zitplek, een kopje koffie, gratis wifi, schoon sanitair. De Hillegomse speeltuinen kunnen dat bieden. Elke vereniging heeft een clubgebouw met een keukentje, prima sanitair, een gevarieerd aanbod van speeltoestellen. Alleen de vrijwilligers zijn steeds moeilijker te vinden. Betrokken mensen die het buitenspelen belangrijk genoeg vinden om zelf een steentje bij te dragen met klussen, activiteiten, bestuur, of als gastheer/vrouw.

Verenigingsleden betalen weliswaar contributie, maar de speeltuinen houden de bedragen betaalbaar zonder beroepskrachten. De speeltuinen kunnen alleen bestaan als vereniging voor en door actieve leden. Help mee om kinderen een veilige en leuke buitenspeelplek te bieden en wordt gastheer/-vrouw of toezichthouder in een van de speeltuinen: het is dankbaar werk. Het speelseizoen start in april, zonder extra vrijwilligers kunnen de speeltuinen niet elke dag open. Iedere speeltuin heeft een eigen invulling van de organisatie, neem contact op of kom gewoon eens langs: Speeltuin Weerestein: 06-18452443, speeltuinweerestein.nl. Speeltuin Jeugdland: 06-51841259, speeltuinjeugdland.nl. Speeltuin Kindervreugd: 06-57086692, kindervreugdhillegom.nl en speeltuin de Kapertjes: 06-22228751, dekapertjes.nl