Afbeelding
Foto:

Bas Klarenbeek verdedigt nationale titel

Hillegom n Bas Klarenbeek uit Hillegom doet mee aan de finale van Skills Heroes. Dit zijn landelijke vakwedstrijden voor mbo-studenten. Vorig jaar werd Bas Nederlands kampioen patissier en hij verdedigt nu zijn nationale titel.

Bas volgt zijn mbo-opleiding bij het ROC Horizon College in Heerhugowaard. Hij heeft het afgelopen jaar hard gewerkt en getraind om opnieuw de nationale titel te veroveren. 'Ik heb veel nieuwe technieken geleerd binnen het vak patissier.

Mede dankzij een internationale stage in Barcelona, die bijzonder leuk en leerzaam was. Met frisse zin ben ik nu dagelijks aan het trainen voor het Nederlands kampioenschap en zet ik alles op alles om de titel opnieuw te behalen.'

Bij het behalen van het Nederlands kampioenschap kan Bas Klarenbeek afgevaardigd worden naar de wereldkampioenschappen, Worldskills, in Kazan (Rusland).

Tijdens Worldskills strijden circa 1600 jonge vakmensen uit zestig landen met elkaar om de wereldtitels.

In totaal zijn negen studenten van het ROC Horizon College gekwalificeerd voor de landelijke finales van Skills Heroes. Van de opleidingen Patissier, Timmerman, Installatietechniek, Elektrotechniek, Metselen, Schilderen, Verkoopspecialist, Verzorgende IG en Sport & Bewegen strijden studenten van het Horizon College om de nationale titel.

Per opleiding doen 8 mbo-studenten mee aan de landelijke finale van Skills Heroes.

De Skills-wedstrijden zijn door het ministerie van OCW aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen. Het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend, vindt het belangrijk dat mbo-studenten het beste uit zichzelf kunnen halen.

De wedstrijden maken dan ook deel uit van het excellentieprogramma van de school.


Ekaterina Levental terug in Koetshuis

Lisse n Mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental treedt zondagmiddag 31 maart op in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof met haar muziektheatervoorstelling 'De Grens'.

Deze voorstelling is gebaseerd op haar dagboekfragmenten, uit de periode waarin ze als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende onewomanshow vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in een maatschappij waar ze geen deel van kan zijn. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina vertelt, acteert, zingt en begeleidt zichzelf op de harp. (duur circa 70 minuten). Lees verder op www.lissernieuws.nl. (Foto: Eric Brinkhorst)

Afbeelding