Spirituele beurs

Hillegom n De eerste spirituele paranormaal beurs in de Kulturele Raad was een groot succes. Zaterdag 23 maart is er wederom de kans om deze bijzondere beurs te bezoeken.

Een veelheid van onderwerpen wordt in de verschillende marktkraampjes toegelicht. Wat zegt iemands hand over die persoon? Wat valt er te lezen in Tarot kaarten en wat is een aura? Maar ook mindfulness en klankschalen hebben een plek op deze dag. De entree is gratis. De beurs duurt van 11.00 tot 17.00 uur en is aan de Prinses Irenelaan 16.


NSL start opstapgroep

regio n Atletiekvereniging de Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) start zondag 31 maart met de jaarlijkse opstapgroep hardlopen en sportief wandelen.

Alle trainingen starten vanaf het clubhuis Cooling Duin op de parkeerplaats bij de Duindamseslag en zijn in het bos, door het duin en over het strand. Deze cursussen zijn bedoeld voor iedereen van 16 jaar tot 60+ die (opnieuw) wil beginnen met hardlopen of sportief wandelen. Met ingang van zondag 31 maart start de groep iedere zondag (9.30 uur) en donderdag (19.00 uur). Na de opstapgroep is het mogelijk om lid te worden en naar een vervolggroep te gaan. Opgeven kan via: www.av-nsl.nl


Brandje blussen

HILLEGOM n De jeugd kon zich weer uitleven tijdens de jeugdbrandweerwedstrijden. Aan deze wedstrijd deden acht teams uit de regio mee. De wedstrijd vond plaats bij Evers Staal. De melding betrof een automatische brandmelding.

Bij aankomst kwam de sleutelhouder/bhver al hoestend naar buiten. Deze had nog een poging gedaan om te blussen. De brand was achterin de loods waar doorslag was naar boven. De brand kon de jeugdbrandweer blussen met het zogenoemde Attack-systeem: borden waar je de brand kan zien en door middel van een geprepareerde straatpijp, kan met een laser de brand echt geblust worden. Het voordeel daarvan is dat de jeugd zelf goed konden zien waar ze mee bezig waren. Burgemeester Arie van Erk kwam in de ochtend een kijkje nemen. De beste bevelvoerder kwam net als vorig jaar uit Rijsenhout. Zij gingen er ook met de 1e prijs vandoor, tweede werd Rijsenhout/Halfweg terwijl Hillegom de derde prijs in de wacht wist te slepen.