Bel Air heeft weer gebridget

HILLEGOM n Bridgeclub Bel Air speelde 21 maart in Zomerzorg. Met een score van 41,46% zakten Jet en Kees Gilijamse uit de top drie van de topintegraal competitie.

Tussen de gewone competitie door wordt deze wedstrijd gehouden, waarbij de paren door elkaar gehusseld worden, zodat iedereen weleens tegen een ander paar speelt die zij normaal in de competitie niet tegenkomen.

De strijd om het kampioenschap in deze discipline gaat tussen Kees Doorn met Peter v.d. Raad en Sander en Piet v.d. Raad. Tussen hun was een gemiddelde score van 0,52%, Kees en Peter wonnen deze zitting met 63,96% en Sander en Piet werden tweede met 63,33%, waardoor het verschil nu 0.28% is in het voordeel van vader en zoon. De laatste wedstrijd wordt gehouden op 2 mei.

Jan Warmerdam en Jan Zwaneveld kwamen met een resultaat van 59,79% op de derde plaats terecht. Zij hebben echter geen kans meer op de titel. Het gemiddelde verschil is opgelopen tot 5%.

De spellen waren deze keer met de hand geschud en er waren leuke verdelingen. Spel 19 gaf nog wat problemen voor enkele paren. Klein slem SANS was het enige goede contract wat geboden zou moeten worden. Alleen Theresia v.d. Horst met Matthieu Lommerse en Ilse en Ron Rusman deden dat. Els Zonneveld en Aad Vledder (een gelegenheidspaartje) en Irma Meijssen met Leon Couvee probeerden klein slem harten en dat ging 1 down. De meeste paren boden 3 SANS met 2 of 3 overslagen. Ook de manche in harten werd geboden. Eén overslag werd daar behaald.

De winnaars van de Schone Lentedrive Marion Ligtenberg en Cees v. Eijden konden het in deze drive niet waarmaken. Zij bleven steken op 44,38%


De Toermalijn opent haar poort

Hillegom n De vrijeschool is overal in het land 'hot'. Ouders zoeken naar een school voor hun kinderen waar de aandacht niet alleen ligt op leren, maar waar een brede persoonlijke ontwikkeling centraal staat.

De Toermalijn, vrijeschool voor de Bollenstreek, aan de Abellalaan 74 heeft op 4 en 5 april inloopochtend om 09.00 uur voor ouders van jonge kinderen die op zoek zijn naar een goede school voor hun kroost.

Behalve lezen, rekenen en schrijven leren kinderen er zingen, schilderen en toneelspelen. De kleuterklassen zijn warm ingericht met zachte kleuren en natuurlijke materialen.

De school doet ook veel om ouders te informeren over de antroposofie, de visie waarop het onderwijs is gestoeld. Zo zijn ouders en geïnteresseerden op 15 april van harte welkom bij een lezing van Dr. Edmond Schoorel, antroposofisch kinderarts. Hij staat bekend om zijn kennis over ontwikkeling en opvoeding en is bovendien een boeiend spreker.