Hillegoms Statenlid W. Bakx herkozen

HILLEGOM n Provinciaal Statenlid en lijstaanvoerder voor 50+ Willem Bakx uit Hillegom is met speels gemak herkozen bij de verkiezingen van vorige week.

Door Jos Draijer

Even leek het erop dat ook de andere Hillegommer Hans Cornet, nummer 3 op de kandidatenlijst van 50+, in de Provinciale Staten van Zuid-Holland gekozen zou worden. Maar na het tellen van alle stemmen bleek dat 50+ genoegen moet nemen met 2 zetels. De nummer 2 op de lijst van 50+, Jaap Haasnoot uit Katwijk, is de komende Statenperiode naast Willem Bakx de tweede vertegenwoordiger voor 50+ uit de Duin- en Bollenstreek in de Provinciale Staten.

Noordwijk levert twee Provinciale Staten-leden voor de komende periode: nummer 4 op de lijst van D66 Ton van Rijnberk en nummer 5 op de lijst van de PvdA Rosalie Bedijn. Voorhout levert S. W. A. de Groot voor Forum voor Democratie.

In totaal stonden 22 vertegenwoordigers uit de Duin- en Bollenstreek op de kandidatenlijst, maar behalve de drie hiervoor genoemde kandidaten, (vrijwel) allemaal op onverkiesbare plaatsen. Geen van hen is met voorkeurstemmen gekozen. Wat betreft de politieke partijen in Zuid-Holland zijn grote winnaars van 20 maart Forum voor Democratie (van 0 naar 11 zetels, tevens de grootste partij ) en GroenLinks (van 3 naar 5 zetels).


Subsidie voor oevers aanvragen

REGIO n Oevereigenaren kunnen tot 1 mei 2019 subsidie aanvragen om hun oever te veranderen in een natuurvriendelijke oever. Het hoogheemraadschap van Rijnland stelt hiervoor een financiƫle bijdrage beschikbaar.

Rijnland streeft naar een goede kwaliteit van het oppervlaktewater met daarin een gevarieerd planten- en dierenleven. Natuurvriendelijke oevers leveren daar een belangrijke bijdrage aan. Je kunt alleen, maar ook samen met bijvoorbeeld de buren subsidie aanvragen. Meer informatie over de subsidie, de voorwaarden en natuurvriendelijke oevers staat in de folder 'Subsidie voor aanleg natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen' op www.rijnland.net/uw-loket/subsidieregelingen. Op deze website staan eveneens het aanvraagformulier met toelichting en de bijlagen.