Clubs blij met bijdrage VriendenLoterij

REGIO n Een mooie opsteker voor Hisalis uit Lisse. Dankzij de achterban kwam er vorig jaar 1.836 euro extra binnen in de clubkas.

Deze achterban steunt Hisalis namelijk door specifiek voor deze vereniging mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen, gaat direct naar de clubkas.

Ook in Hillegom profiteerden vijf verenigingen van de bewuste loterij. Zij verdienden 2.207 euro extra, doordat leden meespeelden. Opbrengsten worden besteed aan onder meer een nieuw trainingsveld, een opknapbeurt van een clubhuis en hulp aan jong en oud in de regio. Toneelvereniging Maskerade haalde in Hillegom het hoogste bedrag op, namelijk 594 euro.

In Nederland genereren enkele duizenden clubs, verenigingen en stichtingen via de VriendenLoterij extra inkomsten. Zij dragen daarmee bij aan gezondheid en welzijn in hun eigen regio. Dit jaar is er een recordopbrengst van ruim 5,8 miljoen euro uitgekeerd. De VriendenLoterij is hierdoor een structurele financier voor veel organisaties. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn, kunnen zich aanmelden via:www.vriendenloterij.nl/clubs.


'Nabuurschap' op de kaart gezet

Hillegom n Hans de Man, sinds lange tijd woonachtig in de Pieter van Eyckheem, liep al jaren rond met een droom. Het leek hem zo mooi als mensen elkaar weer (meer) om hulp zouden durven vragen.

Elkaar helpen wanneer dat echt nodig is. Met een boodschap, een potje koken omdat het zelf door omstandigheden even niet lukt, of een ritje naar het ziekenhuis. Nabuurschap zoals dat zo mooi genoemd wordt in Drenthe, waar Hans oorspronkelijk vandaan komt. Het bleef jaren bij dromen, maar tijdens de onlangs gehouden Week van Zorg en Welzijn is het project dan echt van start gegaan.

Een krantenbericht over het Jaar vol Ontmoeting, waarin eenzaamheid en ontmoeting centraal staan, en waarin werd opgeroepen om mee te denken over mooie initiatieven met WelzijnsKompas: het was het laatste zetje dat Hans nodig had om met zijn droom aan de slag te gaan. Hij zocht contact met de buurtwerker van WelzijnsKompas en samen werd het idee van nabuurschap verder uitgewerkt.

Basisschool De Giraf vond het een mooi initiatief en stelde de aula beschikbaar voor de startbijeenkomst voor de bewoners van Pieter van Eyckheem. Maar liefst de helft van de huishoudens van de straat was aanwezig, een mooie opkomst! Nabuurschap wordt gestart met een WhatsAppgroep voor de straat om elkaar makkelijker te hulp te kunnen schieten.

Ook een droom voor de buurt of een ander mooi idee? Buurtwerk van WelzijnsKompas gaat graag in gesprek. Neem contact op met Carlijn French, buurtwerker WelzijnsKompas, c.french@welzijnskompas.nl / 0645162321.


Tweede kampvuuravond voor de Duin- en Bollenstreek

Lisse n De tweede kampvuuravond in Lisse voor de Duin- en Bollenstreek staat voor donderdag 4 april op de agenda.

Onder het motto 'Geef een man een vuurtje en wat te drinken, dan weet hij wat de bedoeling is' zijn alle mannen welkom om als vrienden, buren of collega's onder elkaar na te denken over wat God te vertellen heeft. Welkom vanaf 20.00 uur op de kampvuurplaats aan de Randmeerstraat 71. Voor meer info, stuur een e-mail naar kampvuuravond-duinenbollenstreek@hotmail.com.