Groen kun je zelf doen! Wissel tegels in voor planten

REGIO n Inwoners van Hillegom en Lisse kunnen op 4, 5, 6 (en 7) april maximaal vijf tuintegels of -stenen inwisselen voor drie plantjes bij de deelnemende tuincentra in deze gemeenten.

Met deze actie willen de gemeenten Hillegom en Lisse, maar ook Teylingen en Noordwijk samen met 'De Groene Uitdaging' en Groei&Bloei inwoners stimuleren om hun tuin te vergroenen, onder het motto: Groen kun je zelf doen!

De landelijke campagne Operatie Steenbreek stimuleert inwoners om de omgeving waar ze wonen aangenamer en groener te maken. Groene tuinen zorgen voor een betere leefomgeving voor mens en dier. In een groene tuin voorkom je wateroverlast bij hevige hoosbuien en vinden vogels, vlinders, bijen en andere insecten en dieren beschutting en voedsel. Een groene tuin zorgt ook voor verkoeling en in zo'n tuin wordt het fijnstof door het groen opgevangen, waardoor de lucht schoner blijft.

Voor de actie geldt op = op. Tuintegels of -stenen inleveren kan in de gemeente Hillegom bij:

• Hoveniersbedrijf Rens de Rooij, Noorder Leidsevaart 11. Op 4,5 en 6 april tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Inwoners die stenen inleveren maken kans op een gratis tuinadvies t.w.v. 450 euro door hun naam en adres achter te laten. En er staat voor elke bezoeker een tasje met info klaar voor de diervriendelijke tuin.

• Tuincentrum de Oosteinde, Zandlaan 22. Op 4, 5, 6 en 7 april kunnen inwoners tijdens openingstijden terecht voor de actie. Als extraatje geeft het tuincentrum een pakje bijen- of vlindervriendelijke bloemzaden mee .

Tegels inleveren in Lisse kan bij:

• Tuincentrum Overvecht, Heereweg 350.