Afbeelding
Foto: pr

Mexicaanse film Roma bij FHL

Lisse n Bij het Filmhuis Lisse in Floralis (Floralisplein 69) draait dinsdag 9 april de Mexicaanse speelfilm Roma.

Technisch virtuoos en inlevend: Alfonso CuarĂ³n volgt een jaar uit het leven van een uiteenvallend middenklassegezin in het Mexico van de jaren 70. Mexico-Stad, jaren 70. Cleo werkt als een inwonende dienstmeid en oppas voor een gezin uit de hogere middenklasse in het Roma-district. Wanneer de vader voor een verdacht lange zakenreis vertrekt, blijft zijn vrouw Sofia alleen achter. Cleo helpt Sofia en de kinderen door een moeilijke periode heen; zelf wordt ze gedumpt door haar zelfingenomen vriendje zodra hij ontdekt dat ze zwanger is. Beide vrouwen zouden binnenkort wel eens alleenstaande moeder kunnen worden. Maar het verschil in sociale status zal de toekomst voor de een heel anders bepalen dan voor de ander.

De film begint om 20.00 uur, kassa open om 19.30 uur. Losse bezoekers betalen 7 euro, leden betalen, op vertoon van hun lidmaatschapspas, 6 euro. Dat kan alleen met contant geld. Het reserveren van plaatsen of kaartjes is niet mogelijk.


Musicaltalent opgelet

regio n Stichting Hakuna Matata uit De Zilk is bekend van de vele musicals die zij in kerken van de Duin- en Bollenstreek al vanaf 1995 opvoert. De bekendste daarvan zijn de musicals Jesus Christ Superstar, Hair, Anatevka, The Sound of Music, Jozefs Droomjas en Prima Donna.

De uitvoeringen van J.C. 2.0 zijn op 2, 3 en 4 april 2020 in de Heilig Hartkerk in De Zilk. In 1995 is deze musical uitgevoerd, ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Heilig Hartkerk in de Zilk. Nu, 25 jaar later, wordt op verzoek van de jubileumcommissie deze musical nogmaals vertoond ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum. Nu in een eigentijds jasje. De commissie zoekt zangers en acteurs die zin hebben om samen met de anderen een onvergetelijke musical neer te zetten. Iedereen vanaf circa 16 jaar is welkom. Ook vrijwilligers zijn nodig die zicht verdienstelijk kunnen maken als decorbouwer, in de kleding, schmink of kapper. Maandag 13 mei om 19.30 uur is er in de bovenzaal van het parochiehuis (ingang aan de achterzijde) Beeklaan 15 in de Zilk een informatieavond. Op www.hakunamatata-dezilk.nl staat meer info.