Paaslunch in 't KrantCafé

SENIOREN n In 't Krantcafé in sociaal-cultureel centrum 't Poelhuys aan de Vivaldistraat 4 kunnen senioren op dinsdag 16 april van een paaslunch genieten.

Het menu bestaat uit: polderfilet met champignonsaus, een aardappeltaartje, zomergroenten en een dessert na. Uiteraard wordt er een drankje bij geschonken. Deze paaslunch vindt plaats van 12.00 tot 14.00 uur en wordt verzorgd door uw poelier Van Dongen, Blokhuis 14a. De kosten bedragen € 6,50. Inschrijven kan van 8 tot en met 12 april bij de gastvrouwen en -heren van 't KrantCafé op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.


Feest der herkenning in Floralis

FILMS n Opnieuw werd vorige week dinsdag door Simon van Dijk een aantal nostalgische films over Lisse in Floralis vertoond, en wederom was de belangstelling enorm.

Het bleek voor verreweg de meeste bezoekers een feest der herkenning. Zoals de film rond de viering van het 800-jarige bestaan in 1998, wat velen zich nog herinneren. Maar ook de Harddraverij in 1941, dus in het eerste oorlogsjaar. Ook waren er beelden van het Bloemencorso van 1948 en 1955 en de Ode aan Lisse. Steeds hoorde je in de zaal geroezemoes, omdat men elkaar aanstootte en liet blijken bepaalde beelden en situaties te herkennen. Na een eerdere editie heeft ook deze filmmiddag velen aangesproken en was de vraag of Van Dijk nog meer in het verschiet heeft. Desgevraagd laat hij weten dit jaar nog minstens met een filmmiddag te komen. Welke films dan aan de orde komen wil hij nog niet prijsgeven, maar duidelijk is dat hij een groot, nog steeds groeiend archief oude films heeft.