Dialoog over 'Ontmoeten op school' bij Toost

HILLEGOM n In samenwerking met Lotty Klassen van Toost organiseert WelzijnsKompas er op donderdag 4 april een dialoogtafel, met als thema Ontmoeten op school. Vaders en moeders van basisschoolleerlingen nodigen wij uit om in een klein gezelschap met elkaar in gesprek te gaan over ontmoetingen op de basisschool waar hun kinderen zitten. De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot circa 22.00 uur.

Bij een dialoogtafel ga je met een groep van vier tot tien personen, onder begeleiding van een gespreksbegeleider, in gesprek over onderwerpen als: elkaar zien, ontmoeten, samen en alleen zijn. Je wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Het is bijzonder om te zien wat er ontstaat als je ervaringen en dromen uitwisselt. En wie weet roept het wel op tot actie of andere mooie ontmoetingen.

De dialoogtafels vinden plaats in het kader van het Jaar vol Ontmoeting waarin eenzaamheid en ontmoeting centraal staan. Eenzaamheid is echter niet een onderwerp waar makkelijk over gepraat wordt. Door de dialoog met elkaar aan te gaan hopen we dat het taboe rondom eenzaamheid vermindert. Hier maken wij ons, samen met de gemeente Lisse en Hillegom, én hopelijk zoveel mogelijk anderen, hard voor!

Van tevoren graag aanmelden. Voor aanmelding kan je contact opnemen met Carlijn French, buurtwerker WelzijnsKompas, c.french@welzijnskompas.nl / 0645162321. Liever op een andere manier in actie komen tijdens het Jaar vol Ontmoeting? We gaan graag in gesprek.


Informatiemarkt over nieuwe Ringvaartbrug

LISSERBROEK n Er komt een informatiemarkt over de nieuwe brug over de Ringvaart tussen Lisse, de Waterkanten en Lisserbroek. Deze vindt plaats op woensdag 10 april van 19.00 tot 21.00 uur in dorpshuis De Meerkoet, Krabbescheerstraat 1 in Lisserbroek.

De gemeente Haarlemmermeer organiseert een informatiemarkt voor haar inwoners over meerdere onderwerpen. Voor de HOV-verbinding Noordwijk-Schiphol, waar de nieuwe brug onderdeel van is, zijn inwoners uit Lisse welkom. De provincie Noord-Holland, Zuid-Holland en de gemeente Lisse sluiten aan bij dit onderwerp. Bezoekers krijgen info over de planning van de brug en de route van de bus.

Nieuwe brug

Met de bouw van de nieuwe woonwijk De Waterkanten is altijd rekening gehouden met de aanleg van de busbaan en de nieuwe brug. Bussen, maar ook fietsers en wandelaars kunnen straks naast het Fioretti College de brug over naar Lisserbroek. Eerder is al besloten tot de aanleg van een lage, beweegbare brug.


Muntclubavond in 't Poelhuys

Lisse n De maandelijkse muntclubavond is dinsdag 9 april in't Poelhuys aan de Vivaldistraat 4.

Zaal open om 19.00 uur. Op de veilingtafel liggen 100 verschillende veilingstukken (munten en bankbiljetten uit binnen- en buitenland). Ook enkele handelaren zijn aanwezig met het nieuwste dat op muntgebied te krijgen is. De veiling is van 20.15 tot 21.30 uur. In de pauze is er een leuke verloting met bijzondere munten en leuke prijsjes, vooral de paling is in trek. Leden gratis toegang, niet-leden betalen 5 euro.